• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Het is nu tijd om op te staan"

  Na het vertrek van Jan Vertonghen heeft Toby Alderweireld een stap hoger gezet in de Ajax-hiërarchie. "Ik voel dat er nu meer verwacht wordt van mij", zegt de Belgische verdediger van Ajax. "Maar je kunt niet van de ene op de andere dag een leider zijn."

  Toby Alderweireld kon bij Ajax twee jaar rijpen in de schaduw van Jan Vertonghen. "Veel aandacht ging vorig jaar naar Jan en dat was ook logisch."

  "Het was ook zijn laatste jaar bij Ajax. Nu is het voor mij tijd om op te staan. Ik voel dat er nu meer verwacht wordt van mij."

  "Nu ga ik meer van de taken van Jan overnemen. Dan bedoel ik niet oprukken naar voren, maar wel meer sturing geven aan de verdediging", vertelt de Rode Duivel in het Algemeen Dagblad.

  "Maar ik besef dat zo'n proces moet groeien. Je kunt niet van de ene op de andere dag een leider zijn."

  "Belgen bij grote clubs maken me nieuwsgierig"

  Het contract van Alderweireld loopt in 2014 af. "Ik speel heel graag bij Ajax en ik heb nog tijd om te evolueren. Ik vind het niet erg om hier nog een tijdje te spelen", zegt de verdediger.

  "Alleen kom je bij de Rode Duivels en loop je tussen jongens die bij grote clubs spelen en dat maakt me nieuwsgierig. Dat niveau, daar wil ik naartoe. Je wilt je meten met de besten."

  "Het is nu m'n vierde seizoen bij Ajax. Ik werd twee keer kampioen, won de beker en deed Champions League-ervaring op. Nu heb ik een andere rol en daarin wil ik mij ontwikkelen, voor ik die stap zet."