• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoefkens staat kapiteinsband af in videoboodschap

  Carl Hoefkens neemt de verantwoordelijkheid voor het gedrag van de Club-spelers na de overwinning tegen Cercle Brugge. De spelers gingen - uit protest - hun fans niet groeten. Hoefkens geeft zijn band af.

  Na het laatste fluitsignaal tegen Cercle gingen de Club-spelers meteen naar de kleedkamer. Zo wilden ze hun onvrede uiten na het fluitconcert dat ze in Bordeaux (4-0-nederlaag) kregen.

  Toen de spelers na beraad toch weer op het veld kwamen, draaiden de supporters zich om en toonden ze de spelers hun rug.

  "Eerst en vooral wil ik in naam van de spelers onze welgemeende excuses aanbieden voor wat zondag gebeurd is", opent Hoefkens in een boodschap op de website van Club Brugge.

  "Het was enorm jammer na de ongelofelijke wedstrijd tegen Cercle met een fantastische sfeer. Alles was zoals het moest zijn en toch ging iedereen met een zeer wrang gevoel naar huis."

  "De interactie tussen spelers en fans was tot nu fenomenaal. Dat Club-gevoel is ongelofelijk en mag niet kapot gaan."

  "Ik neem mijn verantwoordelijkheid en sta mijn band af. Iedereen die me kent weet hoe belangrijk die band voor mij is en hopelijk beseft iedereen ook hoe hard ik dit meen", vervolgt Hoefkens.

  "Hopelijk kunnen we in de toekomst de band tussen spelers en fans behouden, zelfs nóg beter proberen te maken en kunnen we samen nog succesvol zijn. Ik hoop het uit de grond van mijn hart."

  "Hopelijk aanvaarden jullie deze excuses. De spelersgroep wil alvast iets doen voor de fans: we zullen geld storten voor sfeeracties, voor een tifo... Kortom, voor waar jullie goed in zijn."

  Mannaert: "Dit blijft een les voor alle Club-spelers in de toekomst"

  "Club aanvaardt deze verontschuldigingen", zegt manager Vincent Mannaert. "Na de ongepaste reactie van zondag was dit nodig. De supporters hebben het recht om ontevreden te zijn, spelers moeten daarmee kunnen omgaan. Wat ons betreft, kunnen we dit nu afsluiten. Niet vergeten, want dit blijft een les voor alle spelers van Club Brugge in de toekomst. Club-fans verdienen altijd respect. Vanaf nu sluiten we de gelederen en richten we de focus op het sportieve."

  Meer over de heisa bij Club Brugge vanavond in Extra Time

  Vanavond ontvangen Frank Raes en Filip Joos Anderlecht-trainer John van den Brom. Anderlecht pakte in de Champions League afgelopen dinsdag een punt op Milan en won vorig weekend op het veld van Zulte Waregem. John van den Brom komt vanavond samen met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen terug op zijn start bij de landskampioen.

  Sammy Neyrinck zag concurrent en koploper Club Brugge vlot winnen van stadsgenoot Cercle. Verrassend genoeg was er na de wedstrijd weinig euforie in het Jan Breydelstadion. Toen de spelers weigerden om de supporters te groeten, werden ze minutenlang uitgefloten. En in de rubriek "Na de biep" hangt een olympische kampioen aan de lijn.

  • Extra Time, vanaf 21.36u op Canvas