• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Gilbert volgen was onmogelijk"

  Edvald Boasson Hagen en Alejandro Valverde flankeerden wereldkampioen Philippe Gilbert op het podium. De twee legden zich neer bij het meesterschap van de Belg.

  "Toen Gilbert zijn versnelling plaatste, zat ik wat te veel naar achteren. Ik kon niet meespringen in zijn wiel", zegt Edvald Boasson Hagen. "Ik hoopte dat iemand anders het gat zouden dichten. Ik dacht dat Valverde die klus wel zou opknappen."

  "Gezien de omstandigheden moet ik tevreden zijn met mijn zilveren medaille. De Belgen reden heel sterk en Gilbert is de beste renner van het moment. Ik moet ook mijn ploegmaats bedanken. Zij hebben veel werk verzet vandaag."

  Alejandro Valverde stond als derde mee op het podium. "Ik ben tevreden met mijn bronzen medaille", zegt de Spanjaard.

  "Het was onmogelijk om Gilbert te volgen toen hij demarreerde. De verstandhouding was er niet en we waren op dat moment al vlak bij de finish. Op de top van de Cauberg had Gilbert zo'n grote voorsprong dat het binnen was voor hem."

  "Ons plan was eigenlijk om met Oscar Freire op de sprint te mikken. Maar die optie was niet meer mogelijk. Daarom ben ik maar voor een medaille gegaan."