• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Volleybalmannen zijn te sterk voor Israël

  België wint eenvoudig van Israël.

  De Belgische volleybalmannen zijn goed begonnen aan hun EK-voorronde. In hun eerste groepswedstrijd waren ze een maatje te groot voor Israël: 3-0. "We verloren geen set, dat is het belangrijkste", zegt de bondscoach.

  Israël werd op voorhand als het zwakke broertje in de groep bestempeld, maar toch waarschuwde bondscoach Baeyens voor onderschatting. Dat gebeurde niet: België sloeg snel een kloof, liet de Israëliërs terug in de match komen in de eerste set, maar won toch nog vlot.

  Ook in de tweede en derde kregen we hetzelfde beeld. Israël hield vaak gelijke tred, maar als het moest, konden de Belgen nog een versnelling hoger schakelen.

  “Bij een openingsmatch heb je altijd wat spanning in een toernooi. Het niveau was niet zo heel goed, maar het voornaamste is dat we hier geen set verloren", zegt bondscoach Dominique Baeyens over de zege. "Opdracht volbracht."

  België - Israël 3-0

  Setstanden: 25-20, 25-22, 25-21

  Ook de vrouwen maken een vlekkeloze start

  De Belgische vrouwen zijn net als hun mannelijke collega's prima begonnen aan de EK-campagne. België had in zijn openingsduel weinig tot geen moeite met Montenegro: 3-0.