• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Keersmaecker: "Alles is aanwezig voor kwalificatie"

  "De Rode Duivels hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel", zegt De Keersmaecker.

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker leeft met gezonde spanning toe naar de match van vrijdag bij Wales. "Tijdens de match ben ik een supporter. En dus ben ik een beetje zenuwachtig", zegt hij.

  "Ik besef goed wat op het spel staat. Op het EK sprak iedereen over onze goede Belgische spelers. Iedereen vroeg me waarom wij ontbraken op het EK", zegt De Keersmaecker in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

  "Deze keer is alles aanwezig om ons te plaatsen. We hebben jonge en goede spelers met veel ervaring. Ze hebben ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De spelers weten goed wat ze willen. Ze beseffen dat ze zich op een WK kunnen tonen."

  De Keersmaecker gelooft niet alleen in de spelersgroep van de Rode Duivels. Ook bondscoach Marc Wilmots staat in een goed blaadje bij de preses.

  "We wisten dat Wilmots spelers kon motiveren. Maar als bondscoach moet je ook een strateeg zijn. Marc heeft tegen Nederland laten zien dat hij een match leest. Hij heeft de wedstrijd doen kantelen met tactische ingrepen en wissels."

  "Wilmots heeft na de match ook indruk op mij gemaakt. Hij zei aan de pers én in de kleedkamer dat het nog beter moet. Hij maakte daar een krachtig statement. Dat was een sterk moment. Marc heeft goede punten behaald tegen Nederland", besluit De De Keersmaecker.