• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maeyens wordt laatste in de B-finale

  Tim Maeyens heeft zich niet kunnen opladen voor de B-finale in de skiff. De Belgische roeier eindigde als laatste. Maeyens krijgt geen olympisch diploma (top 8). "Dit is een toernooi om snel te vergeten", zei Maeyens na deze nieuwe teleurstelling.

  Tim Maeyens roeide in de B-finale onder meer aan de zijde van uittredend kampioen Olaf Tufte. De 36-jarige Noor was de beste in 2004 en 2008, maar ook hij kon zich eergisteren niet plaatsen voor de A-finale.

  Zowel Maeyens als Tufte ging traag van start. Tufte maakte dat op het einde goed en eindigde nog als derde. Maeyens daarentegen roeide zo goals als de hele wedstrijd op de laatste plaats.

  Maeyens werd uiteindelijk zesde en laatste in die B-finale, met een tijd van 7'27"51. In totaal wordt Maeyens 12e. Hij grijpt naast een olympisch diploma (top 8). Ter vergelijking: in de reeksen roeide Maeyens 6'42"52.

  "Alles op een rijtje zetten"

  "Dit is een toernooi om snel te vergeten", zei Maeyens na deze nieuwe teleurstelling. "Normaal zou ik meedoen aan het EK in september. Op dit moment zie ik dat niet zitten, maar nu een uitspraak doen over mijn toekomst lijkt me onverstandig. Ik wil dit allemaal laten bezinken en over enkele dagen alles op een rijtje zetten."