• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook het B-staal van Schleck is positief

  Schleck: "Ik doe er alles aan om uit te dokteren hoe dit in mijn lichaam kwam."

  De tegenexpertise heeft bevestigd dat er een vochtafdrijvend middel in Fränk Schlecks lichaam zat tijdens de Tour. "Maar dit verandert niets aan de zaak", zegt de Luxemburger van RadioShack.

  Fränk Schleck bevestigde het nieuws van het positieve B-staal zelf. "Ik heb de resultaten van de dopinglab in Châtenay-Malabry gekregen en ook de tegenexpertise blijkt positief", zegt hij.

  "Maar eigenlijk verandert dit niets voor mij. Ik weet dat ik niets verkeerds heb gedaan. Ik zal er alles aan doen om uit te dokteren hoe die verboden substantie in mijn lichaam kwam."

  Schleck testte positief op Xipamide, een vochtafdrijvend middel. Het nieuws raakte bekend op de tweede rustdag. De renner van RadioShack besloot onmiddellijk om de Tour de France te verlaten.

  Om zijn onschuld te bewijzen, is Schleck op dit moment een inventaris aan het opstellen van alles wat hij in de aanloop naar 14 juli heeft gedronken en gegeten.

   "Volgens specialisten kan het product onder extreme omstandigheden dodelijk zijn, dus ik wil absoluut weten wat de oorsprong is", zegt Schleck. "Het product is ofwel per ongeluk in mijn lichaam geraakt ofwel op een manier die we op dit moment nog niet kennen."

  "Er loopt nog een onderzoek, maar de extra testen duren een paar dagen. Zodra ik meer nieuws heb over de resultaten hiervan zal ik ze meedelen", besluit Schleck zijn persmededeling.

  Demol: "Dit kon onze ploeg wel missen"

  "Ik had dit niet verwacht", zegt ploegleider Dirk Demol in een eerste reactie. "Maar aan de andere kant zou het ook onverwacht zijn als het A-staal positief is en het B-staal niet."

  "Hopelijk vallen de gevolgen voor de ploeg mee. We beleven een moeilijk jaar, een moeilijke fusie. Dit konden we wel missen. Wat dit voor Schleck zelf betekent? Iedereen kent de gevolgen hiervan. We horen het wel."