• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jonathan Borlée wint hoogstaande 400m in Monaco

  Jonathan Borlée is de snelste op de 400 meter in Monaco.

  Op de Diamond League-meeting in Monaco heeft Jonathan Borlée een hoogstaande 400 meter gewonnen in 44"74. Hij bleef Kirani James nipt voor, Kevin Borlée werd derde.

  Jonathan Borlée startte in baan 7 en pakte uit met een snelle start. Kevin, die in baan 6 liep, kon het snelle tempo van Jonathan niet volgen. Jonathan kwam dan ook met een grote voorsprong op de rest uit de bocht. Kirani James naderde wel nog op de Belg in de laatste meters, maar Jonathan hield stand en won in 44"74. Regerend wereldkampioen Kirani James werd tweede in 44"76, Kevin Borlée werd derde in 44"94.

  Olympisch kampioen LaShawn Merritt finishte niet. "Ik voelde plots iets in mijn hamstring, een soort kramp. Het leek me het veiligste om te stoppen, Londen blijft immers het grote doel dit jaar. Ik denk wel dat ik fit zal raken. Ik kan mijn been toch alweer goed bewegen, dat stelt me gerust. Jammer van die pijnscheut, ik wou me testen in dit sterke veld.

  Beste wereldjaarprestaties voor Kiprop en Amerikanen

  De Keniaan Asbel Kiprop verpulverde op de 1500 meter de beste tijd van het jaar. Hij snelde in Monaco naar 3'28"88 en verwees daarmee Nixon Chepseba naar de tweede plaats.

  Op de 4x100 meter bij de mannen werd een nieuwe beste wereldjaarprestatie neergezet. Trell Kimmons, Justin Gatlin, Tyson Gay en Ryan Bailey liepen naar 37"61.

  Op de 110 meter horden evenaarde Aries Merritt zijn eigen beste wereldjaarprestatie van 12"93.

  * = telt niet mee voor de Diamond League