• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "CSKA Moskou is toch een grote naam"

  Het zou Anderlecht goed uitkomen, mocht Suarez zijn kar draaien en toch voor Rusland kiezen.

  De manager van Matias Suarez is naar Anderlecht afgezakt om "serieus" te praten. "Want zijn cyclus in Brussel is afgelopen.", zegt hij. Het Oostblok legde Suarez tot dusver naast zich neer, maar daar kan verandering in komen.

  De vertrouwensman van Matias Suarez heet Jorge Cyterszpiler, een topmanager in Argentinië. "Ik ben naar Brussel gekomen om te praten over Suarez, want het is een ingewikkeld dossier", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Suarez voetbalt hier al vier jaar. Zijn cyclus bij Anderlecht is voorbij, denk ik. Alleen moeten we een goed akkoord vinden voor alle partijen."

  Suarez droomt van Spanje. Een transfer naar Rusland zag hij - tot nu toe - niet zitten. Maar daar kan verandering in komen, zegt Cyterszpiler.

  "Dnjepropetrovsk deed een bod, maar dat is geen grote club. We hebben altijd gezegd dat Matias naar een grote club zou gaan. CSKA Moskou is toch een club met naam. Ik denk wel dat Suarez en zijn vrouw te overtuigen zijn."

  "Of hij écht 15 miljoen moet kosten? We moeten niet dromen, hé. De transfermarkt is niet dezelfde als vorig jaar."

  "Als je het driedubbele kunt verdienen, ga je twijfelen"

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck ziet wel wat in de zienswijze van Cyterszpiler. "Een bod uit Rusland kun je in eerste instantie weigeren, maar als je daar het driedubbele kunt verdienen, ga je toch eens twijfelen."

  "Bovendien is er een groot verschil in levensomstandigheden tussen Grozny en Moskou. In elk geval doen Suarez' makelaars er alles aan om hem te transfereren."

  "Maar ze kennen de prijs (tussen de 10 à 15 miljoen euro, red) en die gaan we niet verlagen. Het zijn geen solden."

  Nog dit tot slot over Suarez: hij staat niet op het trainingsveld, want hij herstelt nog altijd van zijn knieblessure. Zijn revalidatie verloopt voorspoedig, maar de matchen in de voorronde van Champions League komen te vroeg.