• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Ik ben optimistisch voor Londen"

  Tom Boonen had op training niet al te veel last van zijn rib.

  De hoop dat Tom Boonen kan rijden op de Olympische Spelen stijgt. Boonen trainde vandaag stevig en start zaterdag in de Ronde van Wallonië. "Ik voelde wel wat hinder, maar geen pijn specifiek aan mijn rib", zegt hij.

  Boonen zat tijdens zijn training 100 kilometer op zijn fiets en had niet te veel last van zijn gebroken rib.

  "De drie dagen rust maakten een wereld van verschil. Ik voelde wel wat hinder, maar geen pijn specifiek aan mijn rib", zegt de Omega Pharma-Quick Step-rijder.

  "Ik ga, zoals gepland, drie ritten rijden in Wallonië. Ik ben optimistisch voor Londen, maar het blijft afwachten hoe mijn lichaam de koers zal verteren. Dat is toch nog anders dan een training."

  Volgende dinsdag zou hij dan met de andere Belgische renners naar Londen vertrekken. De olympische wegrit is op 28 juli.

  Boonen viel vorige week in de Ronde van Polen. Hij beet nog enkele dagen op de tanden, maar moest dan opgeven. Onderzoek toonde een ribbreuk aan.

  Dokter Van Mol: "Tom wil heel graag naar Londen"

  Omega Pharma-Quick Step-dokter Yvan Van Mol zal Tom Boonen dagelijks begeleiden in de Ronde van Wallonië.

  "Het is goed dat Tom niet te veel pijn had, maar een training is natuurlijk geen wedstrijd", zegt Van Mol aan Sporza. "Boonen doet dit omdat hij heel graag naar de Spelen wil."

  Lefevere: "Niet meer pijn dan onder de douche"

  Patrick Lefevere blijft voorzichtig over de olympische kansen van Boonen. "Ik schat ze op 50%", zegt de teammanger van Omega Pharma-Quick Step. "Zijn training is goed verlopen. Bij wijze van spreken had hij op zijn fiets niet meer pijn dan onder de douche. Hij had in de Ronde van Wallonië beter kunnen koersen tot dinsdag of woensdag, maar de wielerbond heeft dat anders beslist."