• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chavanel: "Team gelooft niet dat ik ziek ben"

  Chavanel: "Ik voel mij aan mijn lot overgelaten."

  Geruisloos verliet Sylvain Chavanel de Tour. Problemen met zijn luchtwegen en koorts zijn de boosdoeners, al heeft Chavanel de indruk dat ze dat bij Omega Pharma-Quick Step niet geloven. "Aan hypocrisie heb ik een broertje dood."

  In een interview met L'Equipe uit Sylvain Chavanel zijn ongenoegen over de argwaan die hij voelde bij zijn team de voorbije dagen. "Ik heb de indruk dat ze niet geloven dat ik écht ziek ben."

  "In het peloton werd al met mij gelachen omdat ze dachten dat ik mij wegstak met het oog op de Spelen. Ik had ook de indruk dat mijn team aan mij twijfelde. Sommigen dachten dat het zich allemaal in mijn hoofd afspeelde."

  "Dat waren dezelfde mensen die naar mijn kamer waren gekomen om me te feliciteren voor mijn doorzettingsvermogen. Aan hypocrisie heb ik een broertje dood."

  De gezondheidsproblemen van Chavanel brengen zijn deelname aan de Olympische Spelen in gevaar. "Ik heb misschien te lang gewacht om op te geven, want sinds La Toussuire tast ik in mijn reserves."

  "Ik nam al antibiotica, maar dat heeft niet veel geholpen. Door deze problemen heb ik ook al Milaan-Sanremo gemist en moeten opgeven in Parijs-Nice. Ook toen werd niet op tijd ingegrepen. Je voelt je dan echt aan je lot overgelaten."

  "Ik kreeg weinig steun van de mensen die me omringen. Gelukkig zijn er nog mijn vrienden, zoals bondscoach Laurent Jalabert. Hij heeft tenminste door dat het probleem niet in mijn hoofd zit."