• home
 • video
 • pas verschenen

  Italianen: "We hebben waardig verloren"

  0 / 0
  De Italianen konden niet anders dan toegeven dat ze in de finale tegen Spanje op hun waarde werden geklopt (4-0). Maar toch kunnen ze terugblikken op een uitstekend toernooi.

  Prandelli: "Nederlaag aanvaarden en sterker worden"

  De Italiaanse bondstrainer Cesare Prandelli bleef groots in de nederlaag. "Spanje speelde gewoon formidabel voetbal", vertelt Prandelli.

  "Zelfs zonder diepe spits maken ze je het heel moeilijk. Om hen te verslaan moet je fysiek en mentaal top zijn. Dat waren we niet in de finale, in onze eerste match lukte dat beter."

  "Het is jammer dat Thiago Motta uitviel. Misschien hadden we met 11 nog iets kunnen doen. Maar in de sport moet je verlies aanvaarden. Dat heb ik ook aan Mario Balotelli gezegd. Dit moet hem sterker maken."

  "Voor dit toernooi geef ik ons 8 op 10. We hebben waardig verloren. Ik ben trots op mijn spelers."

  Prandelli gaat alvast door als bondscoach. "Ik heb een paar bedenkingen, maar dit project is zeker nog niet afgelopen."

  Buffon: "Spanje is gewoon ontzettend sterk"

  Doelman Gianluigi Buffon was niet te beroerd om toe te geven dat Spanje een maatje te groot was voor Italië.

  "Spanje was superieur, dat maakt het verlies misschien iets minder pijnlijk. Als je verliest van een ploeg die zo sterk en zo onaantastbaar is, is het makkelijker om daarmee om te gaan. Spanje is gewoon ontzettend sterk", zegt de kapitein van de Italianen.

  "Voor ons is het een geweldig toernooi geweest. We hadden natuurlijk graag gewonnen, maar we hebben onze meerdere ontmoet in de finale. Ik moet nog onze fans bedanken die altijd in ons zijn blijven geloven."

  De Rossi: "Spanje is nu nog te sterk voor Italië"

  "Spanje is op dit moment nog te sterk voor ons", zegt ook Daniele De Rossi. "Spanje kan zijn niveau tot de laatste minuut aanhouden, ook dankzij hun ijzeren conditie. We hadden niet het gevoel dat we onze vroege achterstand konden rechtzetten."

  "Als ik terugkijk op dit EK ben ik trots op onze prestatie en het feit dat ik deel mocht uitmaken van deze groep. We hebben de tifosi weer trots kunnen maken op ons, na al wat er voor het EK gebeurd is met dat gokschandaal."