• home
 • video
 • pas verschenen

  Casillas: "Er is geen favoriet vanavond"

  Casillas kan vanavond geschiedenis schrijven.

  Volgens Iker Casillas is er vanavond geen favoriet in de finale tussen Spanje en Italië. "Het wordt lastig om onze titel te verlengen," klinkt het bij de Spaanse doelman.

  Spanje wordt zowat overal als favoriet aangewezen om vanavond de EK-finale te winnen. Vooral het spel van de Spanjaarden spreekt de neutrale fan aan. Er waren op het EK al 3.417 Spaanse passes te bewonderen, tegenover de 1.530 van hun vijf tegenstanders samen.

  Toch wil Iker Casillas niet weten van een favorietenrol: "Ik heb niet het gevoel dat er een favoriet is vanavond. Het kan echt alle kanten uit."

  "Alles is veranderd sinds vier jaar geleden. Het wordt lastig om onze titel te verlengen, maar we zullen ervoor blijven vechten zolang er hoop is."

  Casillas strijdt ondertussen met zijn collega bij Italië, Gianluigi Buffon, om de titel "doelman van het toernooi". Hij kan ook de eerste worden die tien wedstrijden in de eindfase van een toernooi geen match verliest.

  Vermoeidheid beslissend?

  Er is al veel geschreven over de vermoeidheid van enkele topspelers na een slopend seizoen. Kan dat een beslissende factor worden in de finale?

  Spanje kon een dag meer rusten, maar speelde in zijn halve finale wel 120 minuten tegen Portugal. De Spanjaarden begonnen ook aan Euro 2012 met de meeste speelminuten van alle landen.

  Barcelona-speler Xavi kan erover meespreken: "Mijn toernooi lijdt onder een gebrek aan vorm. Ik had graag wat bepalender willen zijn."

  Giorgio Chiellini (foto), één van de vier verdedigers in het elftal van Italië, ziet het alvast zitten. "De Spanjaarden zijn ook maar mensen. Ik ben er zeker van dat we ze kunnen verslaan."