• home
 • video
 • pas verschenen

  Voeckler: "Het is een vervelend verhaal"

  Europcar stond in de belangstelling tijdens de voorstelling van de ploegen.

  Europcar heeft bij de ploegvoorstelling in de Tour vooral vragen moeten beantwoorden over het artikel in L'Equipe. Daarin schreef de krant over een vooronderzoek naar dopinggebruik bij de Franse ploeg.

  "Ik ben verrast door de impact van deze affaire. Het is vervelend dat het hier alleen gaat over dat verhaal", zegt Thomas Voeckler.

  "We kunnen de moed verliezen of ons op iets anders concentreren. Ik voel me zeker niet geviseerd door dit verhaal. Misschien is het een gevolg van jaloezie. Als ik een renner zie die veel sterker is dan de rest, stel ik me ook vragen. Misschien geldt dat ook voor onze prestaties."

  Voeckler heeft ook andere zorgen. Vorig jaar reed hij lang in het geel en werd hij uiteindelijk vierde. Dit seizoen sukkelt de Fransman met een vervelende knieblessure. "Ik vertrek zonder ambities voor het klassement", vertelt Voeckler.

  "Zonder blessure had ik mijn prestatie van vorig jaar toch niet kunnen herhalen. Het parcours is nu heel anders."

  "Tien dagen geleden kon ik mijn knie zelfs niet plooien en daarna heb ik niet meer kunnen trainen. Gelukkig is koers soms raar. In 2010 won ik de GP Québec nadat ik drie weken op barbecues had gezeten. Maar ik zal hier toch vooral in dienst van Pierre Rolland rijden. Ik kan hem echt helpen."