• home
 • video
 • pas verschenen

  Ouedraogo wordt zesde in finale 400 meter horden

  Ouedraogo liep minder snel dan in de halve finales.

  Elodie Ouedraogo is zesde geworden in de finale van de 400 meter horden. Met 55"95 bleef ze boven haar tijd van de halve finales (55"77). Het goud ging in 53"77 overtuigend naar de Russin Irina Davidova. In het hinkstapspringen eindigde Svetlana Bolshakova pas op de negende plaats.

  Ouedraogo kon zich zoals verwacht nooit mengen in de debatten voor de medailles. De Belgische kwam in zesde positie uit de laatste bocht en wist die plek vast te houden in de laatste rechte lijn.

  De Russische Irina Davidova pakte de overwinning in 53"77. De strijd voor het zilver werd gewonnen door de Tsjechische Denisa Rosolova. Anna Yarosjtsjoek uit Oekraïne moest vrede nemen met het brons.

  Voor Ouedraogo stond er in de finale geen olympische selectie meer op het spel. Ze is immers als sinds het WK vorig jaar zeker van deelname aan de Spelen.

  "Ik wist dat de zesde plaats het hoogst haalbare was voor mij in deze finale. Misschien had ik nog iets sneller gekund, want op de achtste horde maakte ik een foutje", zegt ze aan Sporza.

  "Ik duik wel voor de derde dag op een rij onder de 56". Daarmee kan ik niet anders dan tevreden zijn. Hier heb ik altijd voor getraind. Dit was voor mij een geslaagde test", vindt Ouedraogo.

  Bolshakova ontgoochelt in finale hinkstapspringen

  Svetlana Bolshakova is er niet in geslaagd om haar kunststukje van  het vorige EK te herhalen. Toen pakte ze nog knap brons, maar nu zat er niet meer in dan een negende plaats. Bolshakova raakte in Helsinki niet verder dan 14,07 meter.

  "Ik heb mijn best gedaan, maar het was mijn dag niet", zegt een zichtbaar ontgoochelde Bolshakova aan Sporza. "Door mijn blessure is mijn seizoen te kort. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn, maar ik heb meer tijd nodig."

  Bolshakova is nog altijd niet zeker van deelname aan de Spelen. De limiet voor Londen is immers 14,40 meter. Bolshakova's persoonlijke record is 14,55 meter. "Ik heb nog een laatste kans in Heusden. Ik zal mijn uiterste best doen."