• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kans op een medaille met Jonathan Borlée"

  "Jonathan Borlée is medaillekandidaat op de 200 meter."

  Vandaag start in Helsinki het EK. De Belgische atleten mikken in Finland "vooral op olympische limieten", zegt teamleider Tille Scheerlinck. Ze ziet ook vier medaillekandidaten.

  België gaat met een uitgebreide delegatie naar het EK. Voor beloften was de limiet makkelijker zodat er meer zich konden plaatsen om ervaring op te kunnen doen.

  Voor anderen wordt het EK dan weer cruciaal met het oog op deelname aan de Spelen. "Voor de 4x100-meterploeg bij de vrouwen is het EK de laatste kans om zich te plaatsen voor de Spelen", zegt teamleider Tille Scheerlinck.

  "Ze staan op de 18e plaats op de wereldranglijst en moeten nog twee plaatsen stijgen voor een startplaats in Londen."

  "Voor hink-stap-springster Svetlana Bolshakova is de olympische limiet niet veraf. En zevenkampster Sara Aerts probeert 6.150 punten te verzamelen om zich te plaatsen voor Londen."

  Vier Belgische medaillekandidaten

  Voor vele atleten past het EK niet in de voorbereiding op de Spelen. Zo blijft onder anderen Tia Hellebaut weg, maar ook vele internationale toppers laten het EK schieten.

  Voor EK-medailles rekent de Belgische ploeg op de Borlées, die wel passen voor de 400 meter individueel. "Met Jonathan Borlée maken we wel kans op de 200 meter", zegt Scheerlinck aan Sporza.

  "En de 4x400-meterploeg, met Jonathan en Kevin Borlée, is natuurlijk ook een grote kanshebber op een podiumplaats.  Almensch Belete heeft al sterke tijden gelopen op de 5.000 meter. Het EK is haar eerste toernooi als Belgische, afwachten wat dat mentaal doet."

  "En als Svetlana Bolshakova (foto)de limiet kan springen voor Londen, zal ze ook niet ver van een EK-medaille verwijderd zijn."