• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colsaerts schaart zich bij wereldtop op US Open

  Colsaerts doet het fantastisch op de US Open.

  Nicolas Colsaerts maakt indruk op de US Open. De Belgische golfer is op de tweede dag naar een gedeelde vierde plaats opgerukt. Tiger Woods is koploper. Hij en twee anderen hebben tot nu twee slagen minder nodig gehad dan Colsaerts.

  De US Open is een van de vier majors, de belangrijkste golftoernooien. Alle toppers tekenen er dan ook present.

  En Nicolas Colsaerts is goed op weg om de revelatie te worden. Hij bleef tijdens zijn tweede ronde met 69 slagen een slag onder par en bracht zijn totaal op een boven par.

  Colsaerts, die na de eerste dag 23e was, maakte op het moeilijke parcours drie birdies en twee bogeys op de tweede dag. Hij schaart zich daarmee bij de echte top, want hij volgt op twee slagen van een leidend trio.

  Golfvedette Tiger Woods is een van die leiders. Samen met Jim Furyk en David Toms staat hij na twee dagen met een slag onder par.

  Voor enkele wereldtoppers zit de US Open er na twee dagen al op. Titelverdediger Rory McIlroy en Luke Donald (de nr.1 van de wereld) misten de cut. Het is voor Colsaerts overigens voor het eerst dat hij die cut (enkel de beste helft mag 4 dagen golfen) haalt op een major.

  • Nicolas Colsaerts klonk uiteraard tevreden na zijn tweede ronde. "Als je zo speelt op een moeilijke baan als deze, dan mag je gerust tevreden zijn. Het had misschien nog beter gekund, maar je mag nu ook niet te veel eisen. De baan is zo lastig omdat de holes soms maar 2 of 3 passen naast de rand van de green liggen", zei de 29-jarige Colsaerts, de nummer 35 van de wereld.

  Op de derde dag mag Colsaerts samen met Graeme McDowell , de winnaar in 2010, golfen. Ze vormen het op twee na laatste paar en zullen dus alle camera's op zich gericht krijgen, zaterdagnamiddag in de VS.