• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brepoels: "Heb geen revanchegevoelens"

  Guido Brepoels wil meteen weer naar eerste met STVV.

  Guido Brepoels verliet STVV een paar maanden geleden met een wrange nasmaak. Vrijdag werd de coach voorgesteld als vervanger van Franky Van der Elst, de man voor wie hij baan moest ruimen.

  "Maar ik heb geen revanchegevoelens", zegt Brepoels. "Het is voor mij een enorm eer om terug te kunnen keren. Sinds mijn vertrek ben ik hier niet meer geweest. Ik vond het niet kunnen om hier op te duiken toen het slecht draaide. Ik ontmoette hier al veel nieuwe mensen die ik daarvoor nog niet gezien had."

  "Het is mij ambitie om meteen weer naar eerste klasse te promoveren. Ik ga met de technische staf proberen om er iets moois van te maken", zegt de coach die in 2009 al eens kampioen in tweede werd met STVV.

  Het STVV-bestuur gaf op de persconferentie halvelings toe dat Brepoels eigenlijk niet ontslagen had mogen worden. "De beslissing van het ontslag van Guido is misschien te overhaast gebeurd door het toenmalige bestuur."

  "Het was een moeilijke taak voor Van der Elst", zegt preses Bart Lammens. "Hij zal er nooit de volledige appreciatie voor krijgen. We hebben de beste oplossing voor STVV gekozen en daarom moest onze coach vervangen worden."

  "Op het veld zal de grinta moeten terugkomen. Ik ben overtuigd dat het vanaf 22 augustus weer zal lukken."