• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG profiteert niet, Hazard schittert

  Na de goal van Nene was er nog vreugde bij PSG, maar dat verandere door de late 1-1.

  De titelstrijd in Frankrijk blijft een nagelbijter. PSG kon zondag niet optimaal profiteren van de misstap van leider Montpellier, dat verloor bij Lorient. PSG moest zelf vrede nemen met een gelijkspel bij hekkensluiter Auxerre. Het Rijsel van Eden Hazard won wel.

  PSG leek op weg naar de zege na de 0-1 van Nene voor de rust. De Braziliaan liet de 0-2 liggen en dat betaalde PSG cash. Le Tallec strafte een fout van PSG-doelman Sirigu genadeloos af: 1-1.

  PSG-coach Carlo Ancelotti was tegen zijn gewoonte in erg scherp na de wedstrijd. "We speelden veel te nonchalant. Zo voetballen kan niet als we de titel willen pakken. De spelers moeten hun tanden laten zien en wilskracht tonen. Onze ingesteldheid is compleet fout. Ik ben helemaal niet tevreden over mijn spelers", zei de anders zo minzame Italiaan.

  Eerder op de middag verloor leider Montpellier met 2-1 op het veld van Lorient. Alle doelpunten vielen in de laatste 20 minuten. Na de 2-0 liet Giroud de hoop nog even oplaaien, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Montpellier niet meer. "De spelers zijn vermoeid en er komen nog lastige wedstrijden aan. Het wordt moeilijk", zei Montpellier-coach Rene Girard.

  Rijsel (foto) is wat genaderd op PSG en Montpellier dankzij een vlotte 4-1-zege tegen Ajaccio. Bij Rijsel speelde Eden Hazard z'n 100e competitiematch op rij en dat deed hij in stijl. Hij blonk uit in de 4-1-zege tegen Ajaccio, met een assist voor de Belg Bruno en een late goal vanaf de stip.