• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan raakt fit voor Amstel Gold Race

  Sagan liep bij zijn val enkel wat kneuzingen en schaafwonden op.

  Peter Sagan staat zondag gewoon aan de start van de Amstel Gold Race. De 22-jarige Slovaakse renner raakt fit na zijn val van woensdag in de Brabantse Pijl.

  Sagan viel op 25 kilometer van de streep in een bocht waar eerder ook al Gerald Ciolek en Jérôme Pineau onderuit waren geschoven. De Slovaak liep kneuzingen en schaafwonden op aan de rechterkant van zijn lichaam. Hij hield de wedstrijd meteen voor bekeken, maar zal in de Amstel Gold Race dus weer van de partij zijn.

  Daarin vormt Sagan zondag een sterk duo met Nibali bij Liquigas. "Het wedstrijdverloop zal bepalen wie de beste kansen heeft. Sagan is erg explosief en Nibali kan rekenen op zijnkracht", zegt Liquigas. Na de Gold Race knijpt Sagan er even tussenuit.