• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht bindt toptalent Praet langer aan zich

  Praet wil op lange termijn doorbreken in de eerste ploeg (archief).

  Anderlecht heeft het contract van zijn 17-jarige talent Dennis Praet met drie seizoenen verlengd. "We willen meer inzetten op de jeugd", zegt clubmanager Herman Van Holsbeeck.

  "We zijn heel trots dat een van onze talenten een langdurig contract getekend heeft", zegt Van Holsbeeck. "Het kadert in de nieuwe politiek van de club om meer op de jeugd in te zetten."

  "In het verleden hebben we fouten gemaakt. Spelers als Defour en De Bruyne zijn niet gehaald. Nu zijn ze onbetaalbaar geworden. Dennis is uit het goede hout gesneden. In de toekomst moet hij een van de sterkhouders van ons efltal worden."

  Dennis Praet maakt sinds het begin van het seizoen deel uit van de A-kern van  Anderlecht en mocht al enkele keren invallen. "Ik heb niet getwijfeld om bij te tekenen", zegt Praet. "De club gelooft in mij."

  "Op korte termijn wil ik me zo vaak mogelijk tonen", zegt de middenvelder. "Op lange termijn moet een basisplaats mogelijk zijn, mits het nodige geduld."

  "Hoewel ik op de interesse van meerdere buitenlandse ploegen kon rekenen, ben ik nooit bezig geweest met een mogelijk vertrek. Bij Anderlecht kan ik op  training nog dagelijks bijleren van spelers als Suarez en Canesin."