• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik heb geen breukje of barst"

  Greg Van Avermaet: "Diep ademhalen is niet zo evident."

  Greg Van Avermaet heeft goed nieuws gekregen. De renner van BMC heeft niets gebroken en kan vrijdag starten in de E3. "Ik heb maandag een uurtje gefietst en ik heb wel nog veel last, maar ik start gewoon in de E3 en Gent-Wevelgem."

  Greg Van Avermaet ging zaterdag zwaar tegen de grond in de slotmeters van Milaan-Sanremo. De renner van BMC liet foto's nemen van zijn ribben. "Ik heb geen breukje of barst, het gaat enkel om een lichte kneuzing aan mijn ribben", zegt hij in de kranten.

  "Ik heb maandag een uurtje gefietst en ik heb wel nog veel last. Ik voel het vooral als ik recht op de trappers sta en kracht zet. De pijn kan nog drie weken aanslepen maar er komen geen koersen in gevaar."

  "Diep ademhalen of een bruuske beweging maken is niet zo evident, maar ik reken erop dat dat de komende dagen zal verbeteren. Ik start gewoon in de E3 en in Gent-Wevelgem", zegt Van Avermaet.

  Van Avermaet stapte uit Tirreno-Adriatico met een ontsteking aan zijn rechterhiel. De blessure hield hem niet uit Milaan-Sanremo, maar hij heeft er nog last van. "De wonde is nog niet helemaal genezen. Tot vrijdag rijd ik geen wedstrijd en hopelijk kan dat het genezingsproces een beetje versnellen."