• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard mag naar PO I, Genk verliest weer

  Standard wint van OH Leuven met 4-0.

  Op de voorlaatste speeldag in eerste klasse heeft Standard zich verzekerd van een plek in Play-off I, na een zege tegen OHL. Vier clubs strijden nog om twee tickets voor PO I: Cercle Brugge, Racing Genk, Kortrijk en Lokeren.

  Leider Anderlecht leek bij STVV op weg naar een nederlaag, maar in de slotminuten redde invaller Kabangu het paarse vel. In de Brugse stadsderby heeft Club aan het langste eind getrokken. Akpala scoorde na de 1-0 van Cercle nog twee keer.

  Racing Genk heeft verzuimd om de poort naar Play-off I open te gooien. Na een kwartier stond het in Westerlo al 3-0 achter, het verloor met 3-2.

  Naast Genk en Cercle komen ook Kortrijk en Lokeren nog in aanmerking voor een van de laatste twee plaatsen in Play-off I. Lokeren speelde 2-2 gelijk bij Beerschot, Kortrijk verloor met 3-1 bij AA Gent.

  Zulte Waregem heeft KV Mechelen met 2-0 uit de strijd om Play-off I geknikkerd. Lierse-Bergen, ten slotte, was een 1-1-gelijkspel, met daarin het 21e doelpunt van topschutter Perbet.