• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Niet optimistisch voor Sanremo"

  Greg Van Avermaet aan het werk in de Tirreno.

  Uitgerekend in de week van de Primavera sukkelt Greg Van Avermaet met zijn hiel. Voor de afsluitende tijdrit in de Tirreno past hij en optimistisch is hij niet voor zaterdag. Vorig jaar eiste van Avermaet nog een hoofdrol op op de Poggio.

  Van Avermaet (BMC) heeft de goeie vorm te pakken. Ook in Italië laat hij dat zien. Maar een hielblessure gooit net nu roet in het eten. Enkele dagen voor Milaan-Sanremo is dat geen goed nieuws.

  "Het is begonnen met een blaar en die is daarna beginnen te ontsteken", vertelt Van Avermaet in Het Laatste Nieuws. "Enkele jaren terug had ik ook al zo'n hielontsteking. Rusten zou helpen maar dat wil ik niet."

  Van Avermaet verlaat de Tirreno een dag vroeger. Voor de tijdrit past hij. "Afwachten hoe het gaat, maar tegen zaterdag is dat niet genezen. Echt optimistisch ben ik niet voor Sanremo. Maar nu heb ik een extra dagje rust om mijn hiel te laten genezen."