• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het kan snel bergaf gaan bij Westerlo"

  Klik op de pijlen om de filmpjes te bekijken

  Stef Wijnants neemt in zijn analyse van de 28e speeldag geen blad voor de mond. "Er staat geen hecht team bij Westerlo", zegt de VRT-sportjournalist over de strijd tegen de degradatie. "En STVV heeft een boost gekregen door over Westerlo te springen."

  Iedereen dacht altijd dat het met Westerlo goed zou komen, maar het is enkel maar slechter geworden. Er is ingegrepen door nieuwe spelers te halen in de winter, maar er is geen hecht team.

  Het zijn spelers die gehuurd worden, die gaan niet voor elkaar door het vuur. Ik zag Reynaldo na de wedstrijd lachen, De Greef deed alsof er niks gebeurd was.

  Ik wil het niet op één speler focussen, maar je voelt dat die spelers niet bezig zijn met de redding van de club.

  Ik vrees dat als Westerlo zakt, dat het dan zonder grote achterban en financiële middelen snel bergaf kan gaan. Ik denk dat manager Herman Wijnants meer dan Jan Ceulemans een grote rol moet spelen, want Westerlo is zijn club.

  In eerste instantie zou Westerlo bij degradatie een grote zak geld meekrijgen, maar ziet Wijnants het dan nog wel zitten om sponsors te zoeken in een streek waar heel veel concurrentie is?

  "Het ergste hebben ze bij STVV nu misschien wel gehad"

  STVV heeft na het puntje op Standard en de overwinning tegen Zulte Waregem dan weer een stuk van zijn vechtlust teruggevonden, er is weer leven in de brouwerij. Het ergste hebben ze daar nu misschien wel gehad. Door over Westerlo te springen kreeg STVV toch een boost.

  Maar ze zijn daar bezig met de verdere toekomst, de aanstelling van een Technisch Directeur. Ik vind dat niet meteen de grote noodzaak, wel het behoud. Trouwens, ik vind het vreemd dat een selectiebureau die TD kan screenen. Als een bureau dat kan, dan zouden we allemaal succesvolle TD's zijn.

  Bekijk de analyse van Stef Wijnants hierboven door op de filmpjes te klikken. Zijn audio-analyse vindt u ook hierboven. Voor meer voetbalgesprekken kunt u vanavond terecht bij Extra Time, rond 22u op Canvas. Peter Balette, assistent-coach bij Standard, is de centrale gast.