• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Ik ga vier weken niks zeggen"

  Zwijgen is goud: Kevin De Bruyne is niet happig op een microfoon.

  Kevin De Bruyne praat vier weken niet met de pers. De speler van Racing Genk heeft zichzelf een spreekverbod opgelegd na de kritiek op zijn ploegmaats. "Ik zwijg tot na de reguliere competitie. Dat is mijn eigen keuze", zegt De Bruyne aan Sporza.

  Twee weken geleden trok Kevin De Bruyne fel van leer tegen zijn ploegmaats tijdens de rust van Genk-Lokeren (0-1). Dat werd hem niet in dank afgenomen.

  Het zal De Bruyne de komende weken niet meer overkomen. Hij zwijgt. "Ik ga vier weken niks zeggen, tot na de reguliere competitie. Dat heb ik afgesproken met de club. Het is mijn eigen keuze", zegt De Bruyne aan Sporza.

  Genk ging zaterdag met 2-1 winnen in Bergen. Met een goal en een assist had De Bruyne een voet in beide doelpunten van Genk.

  Eén ding wil hij kwijt over de match: "Het was niet goed, maar we hebben gewonnen. Dat is het enige wat telt."

  Been: "Ik heb hem geen verbod opgelegd"

  Mario Been staat achter de keuze van Kevin De Bruyne. "Van mij heeft hij geen spreekverbod gekregen. Hij is erg geconcentreerd en wil een goede wedstrijd neerzetten. Daar zijn we gebaat mee", zegt de coach van Racing Genk.

  Ploegmaat Jelle Vossen: "Ik begrijp dat hij zich rustig wil houden. Hij antwoordt op het veld. Dat heeft hij tegen Bergen getoond."