• home
 • video
 • pas verschenen

  Racismezaak kost Terry de aanvoerdersband

  John Terry moet de aanvoerdersband van het Engelse elftal inleveren. Er loopt een onderzoek naar de Chelsea-verdediger wegens racistische uitlatingen.

  John Terry zou in een competitiematch de donkere QPR-speler Anton Ferdinand beledigd hebben. Terry ontkent dat hij zich racistisch uitliet, maar er komt toch een proces.

  De uitspraak in dat proces zal pas in juli, na het EK, vallen. De Engelse bond vindt het daarom niet opportuun dat Terry tijdens het EK de Engelse ploeg aanvoert. De bond wil hem die extra druk besparen.

  "De kapitein van de Engelse ploeg heeft extra verantwoordelijkheden en het is voor iedereen beter dat hij die op het EK 2012 mijdt", legt de Engelse bond uit. Terry kan wel opgeroepen worden voor Engeland.

  Het is al de tweede keer dat Terry de aanvoerdersband van Engeland moet inleveren. Eerder zat hij al eens in nauwe schoentjes toen uitkwam dat hij overspel had gepleegd met de vrouw van een ploegmaat.