• home
 • video
 • pas verschenen

  Filips Dhondt wordt directeur in het prinsdom

  Filips Dhondt, voormalig bestuurslid bij Club en Zulte Waregem, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij wordt directeur van AS Monaco. De club uit het prinsdom is in de Franse tweede klasse beland, maar een Russische miljardair heeft er nu de touwtjes in handen.

  Filips Dhondt behoorde negen jaar lang tot de bestuursploeg van Club Brugge. Later trok hij naar Zulte Waregem, maar hij nam er in oktober 2011 al snel afscheid, omdat hij er zijn draai niet kon vinden. In december werd Dhondt nog bij Ujpest gesignaleerd, de Hongaarse club van de zoon van Roland Duchâtelet.

  Maar nu gaat Dhondt dus aan de slag bij Monaco, dat in de Franse tweede klasse verzeild is geraakt. Dhondt zal er zich bezighouden met de administratieve, commerciële en organisatorische zaken. Hij is aangesteld door de nieuwe eigenaar van de club, de rijke Rus Dimitri Ribolovlev.

  Monaco hoopt onder Ribolovlev snel weer aan te knopen met de successen van weleer, al zal dat niet voor meteen zijn. Monaco vecht immers tegen de degradatie, ondanks de aanwezigheid van topspelers als Giuly, Afolabi en trainer Marco Simone.