• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "Ik reken op Suarez in de titelstrijd"

  Ariël Jacobs: "Het intrinsieke is het sterke punt van Suarez."

  Anderlecht-coach Ariël Jacobs praat vandaag pas met Matias Suarez na zijn Gouden Schoen op woensdag. "Ik heb altijd geloofd dat Suarez in de Champions League-ploeg mee kan", zegt Jacobs aan Sporza. "En gelukkig blijft hij rustig bij alle interesse."

  Ariël Jacobs heeft Matias Suarez proficiat gewenst, maar hij heeft er nog niet mee gepraat na het Gouden Schoen-gala. "Dat is voor vrijdag."

  "Zijn hoofd staat er nu niet naar. Maar vanaf vrijdag zal hij wat rustiger zijn en zullen we eens praten over verleden, heden en toekomst."

  "En dan hij moet zich ook gaan richten op de match van zondag tegen Club Brugge. Want vroeger waren de ogen al op hem gericht maar dat zal nu nog meer zijn."

  Jacobs had Suarez wel en niet verwacht als winnaar. "Hijzelf had het niet verwacht. Door zijn bescheidenheid en de grote concurrentie. Het blijft toch een loterij, die op een paar stemmen kan aankomen. Er stak ook niemand echt bovenuit over beide halve seizoenen."

  "Altijd geloofd dat Suarez in CL mee kan"

  "Het sterke punt van Suarez is dat hij dat intrinsieke is blijven behouden. Met de jaren kwam er meer rijpheid en durf, waardoor zijn acties en intuïtie meer tot uiting komen."

  "Het was onze taak om dat intrinsieke te behouden, maar we hebben ook de Europese cultuur proberen aan te brengen: bvb. taken bij balverlies en leren dat niet iedereen in zijn functie speelt."

  "Ik heb er altijd in geloofd dat hij de kwaliteiten heeft om vroeg op laat bij een ploeg terecht te komen die regelmatig in de Champions League speelt. En dat is toch zijn doel."

  Ariël Jacobs had zijn werk met Suarez. "Hij maakte progressie met veel ups en downs. Je moest het vertrouwen blijven bevestigen, vooral bij downs."

  "Je mag hem niet constant op zijn gebreken wijzen, maar je moet die geleidelijk aangeven. En af en toe een compliment, waardoor hij vaak verbaasd opkeek, is goed voor zijn ontwikkeling als voetballer."

  "In juni kan hij misschien de stap zetten"

  Jacobs hoopt dat Suarez niet weggaat nu de interesse groot is. "Hij blijft er rustig  onder en heeft dit seizoen nog doelen met Anderlecht. In juni kan hij misschien wel de stap zetten."

  "Mijn principe is dat de ploeg voor het individu komt, maar met zijn kwaliteiten, zelfbewustzijn en hopelijk nu gegroeide vertrouwen is Matias wel een speler waar ik op reken in de titelstrijd."