• home
 • video
 • pas verschenen

  Hubert maakt rentree na meer dan 3 maanden

  Dankzij een mondstuk à la Defour is de lichamelijke situatie van David Hubert fel verbeterd.

  David Hubert maakt zaterdag zijn comeback na een hardnekkig adductorenletsel. De verdedigende middenvelder van Genk speelde zijn laatste duel op 28 september in Leverkusen. "En zaterdag speel ik met de beloften in... Leverkusen."

  Hubert was vier maanden out met pubalgie. "Maak daar maar meer dan een half jaar van. Op het eind van vorig seizoen had ik al last", zegt de 23-jarige aanvoerder in Het Belang van Limburg.

  "Ik dacht dat een maandje rust wel zou helpen, maar dat was een misrekening. Met pijnstillers viel de pijn eerst nog te harden. Maar na een tijd gingen mijn prestaties eronder lijden. Dat was voor mij het signaal: tot hier en niet verder."

  "Een hele reeks onderzoeken, zelfs bij een podoloog en tandarts, wezen uit dat mijn liesklachten te maken hadden met de stand van mijn bekken en met mijn kaakbeen, dat ik een jaar geleden brak."

  "Ik het begin geloofde ik dat niet. Maar sindsdien draag ik een mondstuk zoals Steven Defour bij Porto en is mijn situatie fel verbeterd."

  Zijn terugkeer in het A-team is wel nog niet voor meteen. "Ik kan al groepstrainingen meedoen, maar kan nog maar tegen 75 procent spurten, draaien en trappen. Ik zal ook nog een zekere schrik moeten overwinnen. Enkele weken heb ik zeker nog nodig."