• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Verwacht beter Club tegen goed RSCA"

  "Anderlecht moet voor de 3 punten gaan en Club speelt hopelijk wat frivoler."

  Zondag is Anderlecht-Club de blikvanger van de eerste speeldag van de tweede competitiehelft. Voetbalanalist Marc Degryse verwacht "een interessante wedstrijd, maar een die niet beslissend zal zijn".

  Het systeem van de play-offs zorgt voor minder spanning tijdens de gewone competitie. "Maar de eer staat sowieso op het spel", zegt Degryse aan Sporza.

  "Na de korte break zullen beide teams willen zien hoever ze staan. Ze zullen zeker ook niet willen afgaan. Winst of verlies zal wel niet doorslaggevend zijn, want met de play-offs begin je weer zo goed als met een schone lei."

  Anderlecht (1e) en Club (3e) worden gescheiden door 3 punten. "Voor het seizoen had ik gezegd dat het voor de titel tussen Anderlecht en Club zou gaan."

  "Het is dus geen verrassing dat ze  dicht bij elkaar staan. Wel verrassend is dat Gent en Standard ook zo dicht staan. Zij zullen zeker nog punten kunnen afpakken van Club of Anderlecht."

  Degryse kwam nog niet onder de indruk van het spel van Club onder Christoph Daum (foto). "Voor Daum zal het een eerste echte test zijn om te zien of hij met een goeie organisatie een betere ploeg pijn kan doen."

  "Tegen Braga, toch een goeie ploeg, lukte dat al even. Tegen mindere ploegen uit onze competitie lukte dat niet, maar tegen een goeie ploeg als Anderlecht verwacht ik dat Club beter voetbal zal brengen."

  "Hopelijk is het publiek zondag de winnaar en zien we spektakel zoals in de heenmatch in Brugge het geval was. Anderlecht moet toch voor de drie punten gaan en hopelijk speelt Club iets frivoler dan we tot nu onder Daum gewoon zijn geweest."