• home
 • video
 • pas verschenen

  Friedrich plant rentree niet in Antwerpen

  De Duitse hoogspringster Ariane Friedrich staat voor een comeback na meer dan een jaar blessureleed. Normaal zou ze haar rentree op 28 januari in Antwerpen vieren, maar nu wordt ze op een andere meeting op dezelfde dag aangekondigd.

  Op 28 januari is er niet alleen het Golden High Jump Gala in Antwerpen, maar ook in Hustopece (Tsjechië) is er een event. En het is die Tsjechische meeting die nu de deelname van Friedrich aankondigt, ook al leek Friedrich eerst op komst naar Antwerpen.

  De Duitse pers zag Friedrich al samen met Tia Hellebaut haar rentree maken op het Golden High Jump Gala in Antwerpen. Maar de organisatie zei toen al dat die deelname nog niet zeker was. En nu pakt Hustopece uit met Friedrich.

  Friedrich raakte in december 2010 geblesseerd aan haar voet en haar achillespees. In 2011 kwam de Europese kampioene indoor van 2009 niet in actie. In totaal was Friedrich 16 maanden out, nu brandt ze van ongeduld.

  "Ik weet niet wat ik moet verwachten en wat ik kan bereiken dit jaar, maar op training verloopt alles prima. Ik ben heel blij." Friedrich heeft een persoonlijk record van 2,06 meter.