• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Om 16u vlieg ik naar België"

  Thibaut Courtois tekent vanavond present op het gala van de Gouden Schoen in Oostende. "Om 16u neem ik het vliegtuig naar België. Ik heb toelating gekregen van mijn coach bij Atletico", zei Courtois vanochtend op radiozender MNM.

  "Of ik de Schoen zal winnen? Dat weet ik nog niet", zei Courtois. "Ik denk dat het moeilijk wordt, omdat ik sinds de zomer niet meer in België speel. Mijn favoriet is Jelle Vossen, maar ik denk dat Matias Suarez de Schoen zal krijgen."

  Courtois kan de eerste doelman worden sinds Michel Preud'homme in 1989 die de Schoen mag meenemen. "Ik kan maar in één ronde punten krijgen, dus beschouw ik mezelf niet als de grote favoriet."

  Wat draagt Courtois vanavond? "Ik heb twee weken geleden een nieuw pak gekocht:. Welke kleuren? Wacht, hé, want dat is ingewikkeld: antraciet grijs of zoiets, met een wit hemd en bruine das. Ik neem mijn ouders en broertje mee naar Oostende. Geen WAG (typische voetballersvrouw, red) dus. Neen, neen."