• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kortrijk is een subtopper dankzij De Grijse"

  KV Kortrijk rouwt om het overlijden van sterke man Jean-Marc De Grijse. Bondscoach Georges Leekens werkte bij KV Kortrijk nog samen met De Grijse. "Het was een klap toen ik het nieuws vernam. Zijn dood is een schok, omdat het onverwacht is", zegt Leekens.

  "Als Kortrijk nu een subtopper is, dan heeft het dat te danken aan Jean-Marc", legt Leekens uit in Het Laatste Nieuws. "Hij bleef altijd op de achtergrond, maar hij bracht zijn club met beperkte middelen van derde klasse naar eerste."

  "Jean-Marc is mij in 2009 komen halen en ik heb met hem een fantastisch jaar meegemaakt." Leekens loodste Kortrijk dat seizoen naar Play-off I.

  De Grijse meed de publiciteit en daardoor heeft hij een mysterieus aura rond zich. "Hij trad nooit op de voorgrond en was niet zo sociaal", zegt bondscoach Georges Leekens.

  "Anderen denken vaak enkel aan zichzelf maar hij werkte buiten de schijnwerpers en dacht enkel aan de club. Hij had een groot hart voor de club en zijn overlijden is een groot verlies voor Kortrijk."

  "Hij heeft de administratie weer op poten gezet, hij deed de scouting en hij zorgde ook voor goeie transfers. In mijn tijd bij Kortrijk zaten we elke twee weken één keer samen om alles te bespreken."