• home
 • video
 • pas verschenen

  Hellebaut: "Ik ga voor de Spelen van 2012"

  Hoogspringster Tia Hellebaut (33) heeft officieel haar (tweede) comeback aangekondigd. "Ik wil naar de Olympische Spelen van Londen in 2012 toewerken." Hellebaut verdedigt daar haar titel.

  Tia Hellebaut stopte na haar gouden medaille in Peking toen ze zwanger werd van haar eerste kindje Lotte. Ze keerde daarna terug en nam in 2010 deel aan het EK. Toen bleek dat ze een tweede keer zwanger was, trok ze zich opnieuw terug.

  Hellebaut, ondertussen moeder van een tweede dochtertje Saartje, gaf nu aan dat ze steeds met Londen in haar achterhoofd bleef.

  "Vanaf het begin van de zwangerschap was ik ervan overtuigd dat ik nog naar Londen wilde toewerken. Maar er is een groot verschil tussen droom en daad. We konden moeilijk inschatten hoe de bevalling zou zijn en of Saartje bijvoorbeeld een huilbaby zou zijn. Dat zou een comeback een stuk moeilijker maken", legt Hellebaut uit.

  "Ik heb geleerd uit de terugkeer na Lotte dat er toch enkele zaken moeten worden bijgestuurd om in Londen een mooi resultaat neer te zetten. Zo kon ik de vorige keer te weinig rusten. Nu hebben we een nanny die de kindjes opvangt als ik moet trainen of rusten."

  "Ik hoop vanaf half september voluit de normale hoogspringtrainingen te kunnen doen. De eerste competitie zal pas voor in de winter zijn en vanaf dan staat alles in het teken van Londen."