Na Zambia spelen Nederlandse vrouwen China volledig in de vernieling: 8-2!

di 27 juli 2021 19:08

Nederland amuseert zich rot op het olympisch voetbaltoernooi bij de vrouwen. Op de openingsspeeldag legden ze 10 doelpunten in het mandje tegen Zambia, nu hebben de vrouwen uitgehaald tegen China. Na 90 minuten maakte de scheids een einde aan de Chinese lijdensweg: 8-2.

10 goals voor, 3 goals tegen. Dat was de balans na speeldag 1 voor de Nederlandse vrouwen. Zambia werd weggespeeld, wat tot een opmerkelijke score leidde.

Na een felbevochten 3-3 gelijkspel tegen topland Brazilië, wou Nederland zich verzekeren van groepswinst. Daarin zijn met verve geslaagd. Na 12 minuten opende Van den Sanden de score. Nog voor de rust zorgde Beerensteyn voor een comfortabele 3-1-voorsprong.

Na rust was de honger niet gestild. Miedema en Martens prikten elk twee doelpunten tegen de touwen, China wist ook nog een doelpuntje te maken. Meer dan een druppel op een hete plaat was dat niet.

Nederland gaat als groepswinnaar door naar de kwartfinales en zet zijn favorietenrol nog eens extra in de verf.