Standard is baas in Waalse klassieker, Verboomen trekt 3 keer rood in laatste halfuur

zo 9 oktober 2022 20:23
    1. 58' - Geel - Marco Ilaimaharitra
    2. 90+1' - Geel 2 - Philip Zinckernagel
    Jupiler Pro League - speeldag 11 - 09/10/22 - 18:31

Standard heeft de klim naar boven weer ingezet, na een prestigieuze zege tegen de rivalen van Charleroi. Tchatchoua scoorde het enige doelpunt, de tweede helft werd gekenmerkt door een kaartenregen, met onder meer 3 rode prenten.

Charleroi - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Charleroi gaat na de 0-1 op zoek naar de gelijkmaker, maar moet verder met 10 na een rode kaart voor Zorgane. De opdracht bleek nadien te moeilijk voor de thuisploeg.

• Man van de match: Weinig individuele uitblinkers vandaag. Raskin en Alzate waren de speerpunten van een goed controlerend Luiks middenveld.

• Statistiek: Een duel tussen Charleroi en Standard eindigt wel vaker met een mannetje minder. Vandaag moest scheidsrechter Verboomen 3 rode en 7 gele kaarten trekken.

Veel kansen in de eerste helft, 3 rode kaarten in de tweede

De Waalse kraker heeft in Charleroi vanavond toch weer voor wat vuurwerk gezorgd.

Beide ploegen begonnen vrij goed aan de wedstrijd met kansjes aan beide kanten. Tchatchoua en Badji kregen grote kansen, maar de thuisploeg kwam het dichtste bij de openingstreffer halverwege de eerste helft. Mbenza kreeg plots wat ruimte en haalde verschroeiend uit. Zijn schicht was buiten bereik van Bodart, maar knalde vol op de paal.

Nadien keerde de rust wat terug, maar vlak voor de pauze klom Standard dan toch op voorsprong. Een mooie combinatie op de linkerflank werd uiteindelijk door Tchatchoua in eigen doel gedevieerd.

Na de pauze ging de wedstrijd wat op slot en droogde de kansen ook op. Een spectaculaire omhaal van Badji ging nipt over de lat van Bodart.

20 minuten voor het einde moest Charleroi verder met een mannetje minder na een gevaarlijke tackle van Zorgane. Zonder verder uit te lopen controleerde Standard de wedstrijd.

De bezoekers kregen in het slot nog twee rode kaarten na een obstructiefout en overdreven commentaar, maar Charleroi had niet de tijd meer om dat numerieke voordeel om te zetten in doelgevaar.

Gilles Dewaele: "We winnen vandaag op strijdlust"

Jonas Bager (Charleroi): "Ik ben erg teleurgesteld. We verdienden vandaag te winnen. Zelfs met een man minder waren we de betere ploeg. Het is heel zuur om met lege handen achter te blijven."

Gilles Dewaele (Standard): "Het is mooi om de drie punten te pakken in deze derby.  De kwaliteit aan de bal was vandaag niet top dus we winnen deze match op strijdlust. We hebben onze job gedaan en kunnen naar boven kijken in het klassement."

Edward Still (trainer Charleroi): "We waren de betere ploeg. Hun doelpunt valt uit het niets en Tchatchoua had gewoon pech. Ik ben super trots op de ploeg vandaag. We waren erg goed in de eerste helft en stonden goed in organisatie. Nadien zijn we er ook goed uitgekomen. Onze reactie na de rode kaart was fantastisch."

Ronny Deila (trainer Standard): "Het was een moeilijke match, zeker in een derby als deze. We stonden goed in de organisatie en kunnen de goal scoren in de eerste helft dus dat is goed. Nadien hadden we misschien nog iets meer in de aanval moeten trekken, maar ik ben tevreden met de drie punten."

90+3'

Bessile kopt de bal over en dat is het laatste wapenfeit. Standard wint de Waalse derby!

90+3'

We krijgen nog een hoekschop en doelman Patron schuift mee op.

90+2'

90+1'

En plots zit het numerieke voordeel aan de andere kant! Charleroi zal nog vol kunnen gaan voor de gelijkmaker al dringt de tijd natuurlijk.

90+1'
    90'

Nog twee keer rood voor Standard!

Ook Laursen krijgt nog een rode kaart voor een obstructiefout! Een vrij strenge beoordeling van Verboomen waarna Zinckernagel ook nog een tweede gele kaart onder zijn neus krijgt geschoven. Alle hens aan dek in het slot!

89'

In het uitvak is het feestje al losgebarsten. We zijn een minuut verwijderd van de toegevoegde tijd.

84'

Heymans laat de 1-1 liggen!

Daar was die grote kans voor Charleroi! Gholizadeh strooit met een geweldige bal naar Heymans en die kan de bal net niet binnen het kader koppen. Wat een mogelijkheid!

84'

Valt er nog een kans uit de lucht voor de thuisploeg? Standard heeft de doodsteek niet kunnen geven en moet zich beperken tot controleren in de tweede helft.

81'

We duiken de laatste 10 minuten in en het aantal akkefietjes begint te stijgen. Verboomen strooit met waarschuwingen en kaarten.

76'

Een uitstekend uitgespeelde aanval van Charleroi krijgt niet de gepaste afwerking. Een splijtende bal van Gholizadeh wordt voor doel gebracht, maar Badji raakt de bal helemaal verkeerd.

71'
    70'

Dit maakt de missie natuurlijk nog een stuk moeilijker voor de thuisploeg. Charleroi moet nog 20 minuten strijden met een mannetje minder.

69'

Verboomen heeft de wedstrijd goed in de hand. Dit was een terechte rode kaart.

Bert Sterckx
    66'

Rood voor Zorgane

Nathan Verboomen deelt een rode kaart uit! Zorgane haalt de uitgebroken Raskin neer en de scheidsrechter twijfelt geen moment. Het been van de Algerijn was veel te hoog.

65'

Net ingevallen en al een gele kaart op zijn naam. Fossey gaat te laat in de tackle en brengt Badji tegen de grond. Charleroi krijgt een vrije trap op een interessante plek.