Jupiler Pro League - speeldag 11 - 08/10/22 - 20:45
    Lyle Foster
    0 - 2
    Lyle Foster
    86'

Westerlo heeft Club Brugge na de Champions League-successen weer met de voetjes op de grond gezet. Voor het eerst kon Westerlo winnen op bezoek bij blauw-zwart, dankzij twee doelpunten van Lyle Foster.

Club Brugge - Westerlo in een notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge trekt vol ten aanval om de aansluitingstreffer te maken, maar krijgt aan de overkant de doodsteek van Westerlo. Foster maakt zijn tweede van de avond en de match is gespeeld.

• Man van de match: Lyle Foster stond deze avond twee keer op de juiste plaats om de bal tegen de netten te duwen. De Zuid-Afrikaan deelde zo twee koude douches uit aan het Brugse thuispubliek.

• Opvallend/Statistiek: Westerlo kon nog nooit winnen op het veld van Club Brugge. Tot vanavond. Na 18 wedstrijden met puntenverlies, mag de ploeg vandaag de volle buit mee naar huis nemen.

Brugge begint gretig aan de partij

Na een memorabele overwinning tegen Atletico Madrid, kreeg Club Brugge vandaag Westerlo op bezoek. Coach Carl Hoefkens roteerde stevig en bracht maar liefst 6 nieuwe namen aan de aftrap. Onder meer Lang, Jaremtsjoek en Skov Olsen maakten hun opwachting.

De thuisploeg greep Westerlo meteen bij de keel en creëerde een paar grote kansen. Een bal van Lang werd van de lijn gehaald en ook Jaremtsjoek en Vanaken misten beiden grote kansen.

Nadien ging de storm wat liggen en kregen ook de bezoekers aardig wat mogelijkheden. Mignolet stond pal op een poging van Brugge-huurling De Cuyper en zag een schot van Chadli naast zijn kooi gaan.

Geen Europese efficiëntie, Westerlo profiteert

Na de rust kreeg Brugge nog een hoop kansen, maar na 53 minuten keek het toch plotseling tegen een achterstand aan. Een pijlsnelle counter van de bezoekers kwam na een rommelige fase met Mignolet in de voeten van Foster. De spits aarzelde niet en bracht zijn ploeg op voorsprong.

Carl Hoefkens had genoeg gezien en wist dat hij moest ingrijpen. Met Nusa, Buchanan en Larin trok de landskampioen weer ten strijde. Opnieuw speelde Brugge heel wat kansen bij elkaar, maar de efficiëntie van tegen Atletico Madrid was vanavond nergens te bespeuren.

Nielsen, Vanaken, Buchanan en Larin kregen allemaal (grote) kansen, maar kwamen allemaal niet tot scoren.

10 minuten voor het einde ging het licht helemaal uit. Een vrije trap van Westerlo belandde zomaar in de voeten van Foster en de Zuid-Afrikaan legde zijn tweede van de avond in het mandje. Boeken toe.

Westerlo mag zo in zijn 19e wedstrijd op Jan Breydel voor de eerste keer naar huis keren met de 3 punten op zak. Brugge mag zich opmaken voor een rendez-vous tegen Simeone en co.

Carl Hoefkens: "Alles te herleiden tot een gebrek aan efficiëntie"

Simon Mignolet (Club Brugge): "Dit is een zure nederlaag na een mooie wedstrijd tegen Atletico. Westerlo verdedigde vandaag goed en als ze eruit kwamen op de counter was het telkens gevaarlijk. Dit is dus jammer. Tegen Standard was de Europese wedstrijd voordien misschien een excuus, maar vanavond hebben we onze kansen gewoon niet gegrepen. Onze achterstand op Antwerp? Daar ben ik nu niet mee bezig, we moeten altijd naar onszelf kijken."

Rubin Seigers (Westerlo): "We hadden niet echt gerekend op deze overwinning. We hadden vandaag alles te winnen en dat hebben we ook gedaan. Sinan Bolat stond goed te keepen en onze counters waren vlijmscherp. Ons eerste doel is natuurlijk om het behoud veilig te stellen, als we spelen zoals we nu doen dan komt dat wel goed!"

Jonas De Roeck (trainer Westerlo): "We waren ervan overtuigd dat een resultaat als dit mogelijk was, al heb je daar natuurlijk wel wat geluk voor nodig. We hebben met momenten laten zien dat we mooi voetbal kunnen brengen. Het is vandaag heel mooi dat we eens in the picture staan."

Carl Hoefkens (trainer Club Brugge): "Alles is vandaag te herleiden tot een gebrek aan efficiëntie. Er waren natuurlijk momenten dat het niet perfect was. We krijgen twee vermijdbare doelpunten tegen en ik vind dat die eerste goal nooit mag worden goedgekeurd. Mignolet heeft de bal vast en wordt dan aangelopen... De Champions League-wedstrijden hebben niets te maken met dit resultaat. Ik was tevreden aan de rust, maar die tegengoal heeft het moeilijk gemaakt en nadien heeft Westerlo de match verdiend gewonnen."

90+2'

EINDE: 0-2

Wat een prestatie van Westerlo! De bezoekers gaan voor het eerst winnen op het veld van Club Brugge en pakken 12 op 12.

90+2'

Brugge probeert nog wel, maar echt doelgevaar is er niet meer geweest de laatste 5 minuten. We zitten halfweg in de toegevoegde tijd.

90'

89'

De hoop lijkt vervlogen bij de landskampioen. We naderen de toegevoegde tijd.

86'
    0-2
    Lyle Foster
    85'

Westerlo op 0-2!

Foster met zijn tweede! Een vrije trap wordt zomaar voor de voeten van de Zuid-Afrikaan afgeleverd en de spits knalt de bal voorbij een kansloze Mignolet! Boeken toe, toch?

85'

Je merkt dat de frustraties beginnen op te lopen bij Club.

Bert Sterckx
    83'

Brugge breit zich een weg naar de zestien, maar kan niet tot een schot komen. Westerlo houdt het allemaal goed gesloten. Kan Brugge nog scoren?

80'

We duiken de laatste 10 minuten in. Invaller Larin krijgt nog een flinke kans aangeboden van Vanaken, maar de Canadees raakt de bal helemaal verkeerd.

79'
    76'

Club gaat nu naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar heeft moeite om de gele muur af te breken. In het centrum is er bijna geen doorkomen aan.

73'

Bolat staat pal

Vanaken krijgt de bal op een zeer interessante positie en haalt uit naar de korte hoek. Bolat staat paraat en duwt de bal uit het doel. De hoekschop van Nielsen schiet door en komt perfect voor Skov Olsen maar opnieuw ranselt de Turk de bal uit zijn doel.

69'

Invallers Nusa en Buchanan laten zich positief opmerken, maar dat resulteert voorlopig nog niet echt in 100% kansen. Westerlo heeft zich inmiddels zo goed als volledig ingesteld op verdedigen, al proberen ze af en toe nog eens te prikken.

68'

De tijd begint te dringen om op zijn minst dat eerste doelpuntje te maken voor Club.

66'

Club Brugge trekt ten aanval en Westerlo zakt logischerwijs in. Hoefkens gaat nog Odoi en Larin brengen.

62'

Buchanan laat zich meteen opmerken en haalt stevig uit naar doel. Zijn schot is misschien iets te centraal waardoor Bolat wel redding kan brengen.

58'

Weer een kans voor Westerlo! Reynolds rukt op tot aan de achterlijn en zet goed voor. Chadli kopt op de rug van Mata en zo krijgt Westerlo een nieuwe hoekschop. Het Brugse publiek is niet tevreden.