Racing Genk legt voor eigen volk Kortrijk over de knie dankzij 2 goals van Paul Onuachu

3. 76' - Geel - Ángelo Preciado
    Jupiler Pro League - speeldag 11 - 08/10/22 - 16:00

KV Kortrijk heeft een week na de winst tegen Antwerp niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. Racing Genk hield zaterdagmiddag de 3 punten thuis tegen een kranig KVK, met dank aan goaltjesdief Paul Onuachu.

Genk - Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Een ultra-dominant Genk lijkt niet in de problemen te komen tegen Kortrijk maar loopt dan na een uur plotseling tegen de 1-1 aan. Een vrije trap van Selemani schudt de thuisploeg wakker waardoor Genk uiteindelijk nog eens kan scoren.

• Man van de match: Paul Onuachu deed deze middag waar hij voor in de ploeg staat: scoren. De Nigeriaan kopte de openingstreffer tegen de netten en maakte het met een strafschop ook koeltjes af.

• Statistiek: In de schaduw van leider Antwerp is Genk bezig aan een imposante reeks. De ploeg van Wouter Vrancken verloor niet meer sinds de openingsspeeldag (tegen Club Brugge) en speelde ook nog maar 1 keer gelijk (tegen STVV). In het klassement volgen ze op 2 punten van de leider.

Genk heeft Onuachu 2 keer nodig om Kortrijk af te houden

Na een stuntzege tegen leider Antwerp vorig weekend mocht KV Kortrijk zich vanmiddag meten met de nummer 2, Genk.

Al snel werd duidelijk dat het geen makkelijke opdracht ging worden voor de bezoekers. De troepen van Wouter Vrancken namen het heft meteen in handen en legden dynamisch en dominant voetbal op de mat. Een hoop kansen bleven onbenut, maar 10 minuten voor rust kwam de verdiende voorsprong toch op het bord. Een vrije trap van Trésor werd door Onuachu netjes binnengekopt.

Kortrijk kwam er niet aan te pas en dook de rust in zonder ook maar één doelpoging te kunnen noteren.

In de tweede helft bleef Genk controle hebben over de wedstrijd, maar de doodsteek kon de ploeg niet uitdelen.

Na een uur spelen bracht Selemani de match toch weer in evenwicht nadat hij een vrije trap netjes in de bovenhoek schilderde. Alles te herdoen voor Genk.

De aanhoudende druk van de thuisploeg resulteerde uiteindelijk dan toch nog in de verdiende voorsprong. De ingevallen Nemeth kopte tegen de arm van D'Haene en de bal ging op de stip.

Onuachu tekende voor zijn tweede van de middag. Eindstand: 2-1.

Adnan Custovic: "We speelden vandaag tegen een heel sterk team"

Paul Onuachu (Genk): "Ik ben tevreden. We spelen al een heel seizoen lang goed voetbal en ik ben natuurlijk blij met deze twee doelpunten. Het is nooit makkelijk om deze wedstrijden af te maken, want we spelen tegen sterke teams die vaak in een laag blok spelen."

Kristof D'Haene (Kortrijk): "In de eerste helft waren we nergens, maar na de rust hebben we getoond dat we een redelijk goede ploeg zijn die in opbouw is. Die penaltyfase vind ik belachelijk, maar dat hoort bij het voetbal zeker? We moeten verder bouwen op die tweede helft en kijken naar de derby volgend weekend."

Adnan Custovic (trainer Kortrijk): 'We speelden vandaag tegen een heel sterk team, dat hebben we zeker in de eerste helft gemerkt. Ik heb een goede reactie gezien in de tweede helft en het is natuurlijk jammer dat je die penalty nog tegen krijgt. Die beslissing is discutabel vind ik, want ze gaan in duel in de lucht. Al bij al is Genk de verdiende winnaar."

Wouter Vrancken (trainer Genk): "We winnen vandaag verdiend. We waren erg dominant in de eerste helft en dan moeten we gewoon meer scoren. Na de tegengoal toonden we ook de wil om weer op zoek te gaan naar een doelpunt. Het is uiteindelijk jammer dat we het moeten afmaken met een penalty, maar we winnen wel verdiend. Na dit seizoensbegin ben ik gewoon heel fier op mijn jongens. Ze tonen de juiste mentaliteit."

90+4'

Genk wint met 2-1

Onuachu krijgt nog een uitgelezen kans op de 3-1, maar Ilic brengt redding. De overwinning van Genk is nu wel binnen. Eindstand: 2-1.

90+4'

Het is nog even paniek bij Genk!

Stef Wijnants
    90+2'

Bijna 2-2!

Kortrijk krijgt nog een grote kans! Lamkel Zé geeft de bal strak voor en Gueye drukt de bal een halve meter naast de paal. Hier komt Genk toch nog goed weg.

90+1'

90'

Kortrijk begint aan een slotoffensiefje. Een mooie combinatie wordt in hoekschop geforceerd, maar die levert niets op. We krijgen 5 minuten toegevoegde tijd.

86'

Een snelle uitbraak van Kortrijk wordt foutief afgestopt door Arteaga. De Mexicaan staat pal en krijgt een gele kaart onder de neus geduwd.

84'

Geen definitieve doodsteek voor Kortrijk en geen hattrick voor Onuachu. De Nigeriaan krijgt een bal van Trésor en haalt meteen uit naar de verre hoek. Zijn bal zoeft naast de paal.

80'

Wat kan Kortrijk nog in de laatste 10 minuten?

80'
    79'

Onuachu met z'n tweede

Onuachu twijfelt niet en ramt zijn tweede doelpunt van de middag tegen de netten. Doelman Ilic koos de verkeerde kant.

78'

Penalty voor Genk!

De twee invallers forceren al meteen een penalty voor Genk! Een actie van Samatta belandt bij Nemeth die de bal kopt en zo de arm van D'Haene raakt. Onuachu zet zich achter de bal.

76'
    75'

Wouter Vrancken staat op het punt om Samatta en Nemeth in te brengen. De Genkse coach haalt alles uit de kast om toch nog de 3 punten te pakken.

72'

Kortrijk probeert de bal vast te houden en presteert in de tweede helft toch een stuk beter dan voor de rust. Lamkel Zé en Messaoudi combineren vlot en forceren een hoekschop.

69'

De Genkse belegering is opnieuw begonnen.

67'
    61'

Genk is wakker geschud en moet weer kansen beginnen creëren. Een hoekschop belandt in de voeten van El Khannouss en de jonge Marokkaan ziet zijn pegel nipt naast vliegen.