1. 64' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (0 - 4)
Jupiler Pro League - speeldag 11 - 09/10/22 - 16:00
64'
Hyun-seok Hong
0 - 4
64'

AA Gent heeft enkele mindere weken doorgespoeld met een vlotte 0-4-zege in Eupen. De Buffalo's kwamen nooit echt in de problemen en scoorden tweemaal voor de rust en tweemaal na de rust. Gent houdt zo de kruin van het klassement in het vizier, Eupen blijft in de gevarenzone hangen.

Eupen - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Gezien de waardeverhoudingen in deze wedstrijd kan er niet echt over een sleutelmoment gesproken worden. Al begon de Gentse motor na het penaltydoelpunt van Torunarigha pas helemaal op volle toeren te draaien.

• Man van de Match: Met Andrew Hjulsager (2 assists) en Hong Hyun-Seok (2 doelpunten) schotelde Gent ons twee sterke kandidaten voor. Al krijgt de Zuid-Koreaan dankzij zijn knap slalomdoelpunt toch het voordeel van de twijfel.

• Opvallend: Door de nederlaag van vandaag kon Eupen nu al 5 wedstrijden op rij niet winnen aan de Kehrweg.

• Jubilaris: Vadis Odjidja speelde vandaag zijn 300ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Naast Gent speelde hij ook nog voor Anderlecht en Club Brugge in onze competitie.

Hjulsager en Hong blinken uit in Gentse gezondheidswandeling

Na een 0 op 6 in de competitie en de pijnlijke uitschuiver tegen Djurgarden had Gent iets goed te maken op bezoek bij Eupen. De bezoekers toonden zich ook meteen gretig in de openingsfase, maar Depoitre faalde oog in oog met Moser.

De thuisploeg geraakte maar niet onder stoom en incasseerde nog voor de rust twee doelpunten. Torunarigha opende op het halfuur de score vanop de stip, waarna Depoitre de 0-2 op een dienblaadje aangeboden kreeg van Hjulsager.

Ook na de rust bleef Eupen in hetzelfde bedje ziek. Gent dicteerde de wet en mocht al snel een nieuw streepje bijzetten nadat Hong de 0-3 voorbij een moedeloze Moser had geschoven.

De bezoekers bleven de zoektocht naar doelpunten verderzetten. Een spectaculaire omhaal van Ngadeu werd eerst nog gekeerd, maar met een geweldige slalom zette Hong uiteindelijk toch nog de kers op de taart.

Gent tankt zo vertrouwen voor de terugwedstrijd tegen Djurgarden van komende donderdag. Eupen maakt zich maar beter op voor een hevige degradatiestrijd.

Vanhaezebrouck: "In de eerste helft moesten we knokken"

Hein Vanhaezebrouck (coach KAA Gent): "Dit was geen gezondheidswandeling, want in het begin was het echt wel knokken. Maar vanaf de 0-3 voelden we wel dat de veer gebroken was bij Eupen. De tweede helft was niet echt lastig meer, maar in de eerste helft was het wel knokken. We speelden collectief een heel stevige partij, met de juiste mentaliteit."

Bernd Storck (coach Eupen): "We krijgen een ongelukkige penalty tegen en dan krijgt Gent vertrouwen natuurlijk. Tijdens de rust voeren we dan enkele wissels door om opnieuw in de wedstrijd te komen, maar dan krijgen we al snel de 0-3 tegen. Dan wisten we dat het over was voor ons. Gent is een zeer sterke ploeg en vandaag zag je het kwaliteitsverschil. We moeten dit resultaat achter ons laten en ons nu focussen op de wedstrijd tegen Cercle, want die is heel belangrijk."

17:51

EINDE

Gent herpakt zich na de Europese uitschuiver tegen Djurgarden en wint vlot met 0-4 op bezoek bij Eupen. De thuisploeg kwam nooit echt in het stuk voor en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden.

90+1' tweede helft
84'

Nog even en dan kan Gent al opnieuw uitkijken naar de Europese terugwedstrijd tegen Djurgarden. De aankomende zege van vandaag zal ongetwijfeld deugd doen voor het vertrouwen.

79'

De laatste 10 minuten gaan in en veel extra tijd zal er niet bijkomen. Nuhu probeert het nog eens met een afstandsschot, maar ziet zijn poging in de tribune belanden.

75'

De wedstrijd sleept zich nu echt wel richting het laatste fluitsignaal. Eupen probeert nog een eerredder te pakken te krijgen, maar kan Nardi voorlopig niet echt aan het werk zetten.

69'

Eupen moet opletten dat het hier geen vijfde doelpunt om de oren krijgt. Depoitre kopt de bal slim in de loop van Nurio, die zijn poging net niet kan kadreren.

65'
63'

0-4, Hong met geweldige solo!

Eupen moet de kelk helemaal tot de bodem ledigen. Hong krijgt de bal met een gelukje in de voet, waarna de Zuid-Koreaan de Eupen-defensie als kegeltjes voorbij slalomt. Een heerlijk doelpunt van de middenvelder.

62'

Opnieuw wordt het even warm voor Gent. Ngadeu speelt de bal iets te zacht terug op Nardi, maar de Fransman staat goed op te letten en kan het leer nog net voor de neus van Prevljak wegwerken.

59'

Eupen steekt de neus dan toch nog eens aan het venster. Prevljak wordt helemaal alleen gelaten in de zestien, maar de Bosniër schiet wild over. Symbolisch voor de vorm waar de aanvaller momenteel in verkeert.

57'

Ngadeu met geweldige omhaal!

Plots wordt het publiek nog eens opgeschrikt door een geweldige ingeving van Ngadeu. De Kameroener pakt uit met een heerlijke omhaal, maar ziet Moser de 0-4 met een knappe reflex nog uit zijn doel houden.

54'

Eupen lijkt niet bij machte om Gent voorlopig echt het vuur aan de schenen te leggen. Zonder een volledige ommekeer kunnen we de 3 punten nu wel al op de Gentse rekening bijschrijven.

53'
50'

0-3, Hong doet boeken helemaal toe!

Het Gentse feestje gaat ook na de rust door. Hjulsager stuurt Hong met een listig passje op Moser af. De Zuid-Koreaan blijft ijzig kalm en schuift de 0-3 voorbij de Duitse doelman.

48'

Ook na de rust krijgen we hetzelfde spelbeeld te zien. Hong verstuurt een heerlijke pass richting Nurio op de linkerflank. De Angolees brengt de bal laag voor doel en sleept er uiteindelijk een hoekschop uit.