Een lesje hockey: Red Lions vermorzelen Spanje met 7 (!) treffers in Hockey Pro League

vr 30 juni 2023 22:38
België
7-2
Spanje

De Red Lions blijven op koers voor de eindzege in de Hockey Pro League. Ze wonnen hun dertiende wedstrijd erg vlot van Spanje. De nummer 7 op de wereldranking kreeg even veel goals om de oren. België, de nummer 2, slikte ook een paar doelpunten in een galamatch in Antwerpen.

Alvaro Iglesias (3.) bracht Spanje nog op voorsprong, maar Victor Wegnez scoorde na nog geen 5 minuten spelen al de gelijkmaker op strafcorner voor de Red Lions.

Nadien haalden de Belgen de sloophamer boven: Via Florent Van Aubel, twee keer Alexander Hendrickx en Loïck Luypaert (25) stond het na een doldwaas halfuur hockeyen plots 5-1.

De tweede helft haalden de Belgische hockeymannen de voet van het gaspedaal. Opnieuw Wegnez en John-John Dohmen diepten de kloof in het slotkwart uit, Joaquin Menini (58.) scoorde nog tegen voor de statistieken.

De Lions werken de komende dagen In Antwerpen hun laatste vierluik van deze editie van de Pro League af, waarvan het duel van vrijdag tegen Spanje de eerste opdracht vormde.

België staat na de zege voorlopig vierde in de stand met 27 punten uit dertien wedstrijden. Zowel Oranje als de Lions kunnen de eindzege nog op zak steken, want India en Groot-Brittannië hebben al hun wedstrijden al gespeeld.