Ga naar de inhoud
Nederland was opnieuw te sterk voor de Red Lions.

Red Lions verliezen derby der Lage Landen opnieuw, Nederland pakt eindzege Pro League

 di 4 juli 2023 22:10
België
einde
2-4
Nederland

Nederland heeft voor het tweede jaar op een rij de eindzege in de Hockey Pro League veroverd. De Red Lions mochten nog dromen van de trofee bij winst, maar gingen opnieuw onderuit in Antwerpen tegen Oranje.

Doelpunten:

  • 6' Van Dam 0-1
  • 19' Hendrickx 1-1 (sc)
  • 21' Janssen 1-2
  • 26' Brinkman 1-3
  • 32' Hendrickx 2-3
  • 47' Burkhardt 2-4

Trefzekere Nederlanders

Na de 1-6-pandoering van drie dagen geleden zonnen de Red Lions op wraak tegen Nederland. Leverden de Belgen nog een wanprestatie in de eerste derby, dan waren de Lions nu minstens de evenknie van Oranje.

 

In alle statistieken waren de Belgische hockeymannen beter dan Nederland: meer schoten op doel, meer cirkelpenetraties, meer balbezit, ... maar uiteindelijk tellen alleen de doelpunten.

 

En daarin deden de Nederlanders het opnieuw beter. Na snel balverlies van De Sloover kon Van Dam de fout genadeloos afstraffen. Alexander Hendrickx kon wel milderen met een strafcorner, maar halfweg stond toch 1-3 op het scorebord na nog twee Nederlandse goals.

 

De Red Lions kwamen verschroeiend uit de kleedkamer en strafcornerspecialist Hendrickx gaf de Belgen weer wat hoop met de aansluitingstreffer, maar verder kwamen ze niet meer. Nederland zette de kroon op het werk met een discutabele 2-4. 

 

Voor het tweede jaar op een rij pakken de Nederlanders de eindzege in de Hockey Pro League. Ze ontpoppen zich zo tot topfavorieten voor het EK (18-27 augustus).

 

De Red Lions moeten vrede nemen met de 3e plek. "Uiteraard zijn we daar niet gelukkig mee", zei John-John Dohmen. "We willen alles winnen, zeker thuis. We gaan nu even rust nemen en gaan dan zo hard mogelijk trainen om de Europese titel te winnen."

 

Het EK vindt plaats van 18 tot en met 27 augustus in Mönchengladbach (Dui). De Belgen spelen in poule A tegen Oostenrijk, Engeland en Spanje. Nederland is titelverdediger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

België - Nederland

22:11

Einde

Nederland pakt voor het tweede jaar op een rij de eindzege in de Hockey Pro League dankzij twee overwinningen in Antwerpen tegen de Red Lions. De Belgen waren zeker de evenknie van Oranje in een zinderende finale, maar gingen wel onderuit.

21:53

Nederland slaat weer kloof

De videoscheidsrechter moet er lang naar kijken, maar kan de 4e goal van Nederland niet uitwissen. Het is bijna niet zichtbaar of het schot van Burkhardt binnen of buiten de cirkel vertrok, maar de goal telt wel. De Red Lions moeten nu al 3 keer scoren. 

21:49

Nog één kwart te gaan en voorlopig gaat de eindzege naar de Nederlanders. Kunnen de Red Lions het nog spannend maken met een snelle gelijkmaker?

21:42

De Red Lions blijven aandringen. De 3-3 zou ondertussen niet onverdiend zijn, maar de Belgen hebben nog altijd 2 doelpunten nodig voor eindwinst.

21:33

Hendrickx doet het nog eens: 2-3

De ideale start van het derde kwart voor de Red Lions. Onana versiert meteen een strafcorner, Hendrickx scoort zijn tweede goal van de avond. Met de aansluitingstreffer mogen de Belgen weer hoop koesteren.

21:21

Rust

Een hyperefficiënt Nederland leidt met 1-3 bij de rust. Het momentum van de Belgen met de gelijkmaker van Alexander Hendrickx werd snel weggeveegd door Oranje.

21:19

Vanasch weet de score net voor de pauze te beperken tot 1-3. Hij veegt een strafcorner van de Nederlanders weg. 

21:14

Nederland slaat opnieuw toe: 1-3

De Red Lions klagen over gevaarlijk spel, maar de 1-3 staat op het scorebord. Brinkman staat op de goed plek om de inspanning van zijn ploegmaats af te werken. De Belgen moeten nu al 3 keer scoren om de eindzege nog te pakken.

21:09

Nederland weer op voorsprong: 1-2

Lang hebben de Red Lions niet kunnen genieten van hun gelijkmaker. Ook Nederland krijgt een strafcorner na een foutje van Charlier en die kans moet je Oranje niet geven. Janssen mikte zijn 6e treffer van de Hockey Pro League binnen.

21:04

Hendrickx maakt gelijk: 1-1

De eerste strafcorner van Alexander Hendrickx gaat pal op de Nederlandse doelman Blaak, maar de strafcornerspecialist krijgt een herkansing. Vanaf de kop van de cirkel vuurt hij onhoudbaar binnen in de rechterhoek.

21:03

Strafcorner voor Red Lions

Het offensief van de Belgen houdt aan. Levert de eerste strafcorner iets op?

21:01

De Red Lions voeren het tempo op in het tweede kwart. Ghislain kan niet profiteren van een eerste kans, Stockbroekx mikt een herkansing net naast.

20:58

Einde eerste kwart

Nederland sluit het eerste kwart af met een 0-1-voorsprong. Een fout van De Sloover werd snel afgestraft. Daarna kwamen de Belgen niet meer in de problemen, maar hing de gelijkmaker ook niet in de lucht.

20:55

Het spel zit even op de wagen, wanneer Middendorp fel doorgaat op Kina. De scheidsrechter moet de gemoederen bedaren.

20:51

Daar is het antwoord van de Belgen. Stockbroekx lanceert de bal twee keer in de cirkel, maar het levert niets op.

20:48

Nederland opent de score

De Sloover verspeelt ongelukkig de bal net voor de cirkel en die fout wordt genadeloos afgestraft. Thijs van Dam hamert de bal buiten het bereik van Vincent Vanasch. Een dure fout voor de Red Lions.

20:41

Start

Nederland brengt de finale van de Hockey Pro League op gang. Kunnen de Red Lions de Nederlanders alsnog van de troon stoten?

20:35

Het wordt een totaal andere wedstrijd. Hopelijk krijgen we een echte finale, waarin Nederland aan het langste eind trekt.

Jeroen Delmee, bondscoach Nederland