BEKIJK: Red Lions winnen op de valreep van India dankzij late treffer van Nelson Onana

vr 26 mei 2023 17:35
België
2-1
India

De Red Lions hebben hun vijfde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen van India. De stand bleef lang in evenwicht, tot toptalent Nelson Onana de wedstrijd besliste in het absolute slot. Hij tikte een strafcorner binnen, goed voor de derde zege van de Belgen.

De Red Lions begonnen goed aan hun partij tegen India. Thibeau Stockbroekx bracht de Belgische mannen na zeventien minuten op voorsprong na een strafcorner.

Daarna probeerden de Belgen de wedstrijd te controleren, maar in het tweede kwart maakte India gelijk dankzij Singh Mandeep. Ook hij knalde een strafcorner staalhard in doel.

De 1-1 bleef tot de 59e minuut op het scorebord staan. Een minuut voor affluiten bezorgde de 23-jarige Onana Nelson België de zege. Hij tikte een afgeweerde strafcorner in doel.

Een prestatie die vertrouwen geeft, want bij de Belgen ontbraken verschillende sterkhouders als Vincent Vanasch, Arthur Van Doren, Alexander Hendrickx, Florent van Aubel en Sébastien Dockier door clubverplichtingen.

De komende dagen volgen er nog drie matchen in Londen voor de olympische kampioen. Zondag spelen de Red Lions tegen Groot-Brittannië, volgende week treffen ze een tweede keer India (2 juni) en Groot-Brittannië (4 juni).