9

Anderlecht herpakt zich tegen Gent en legt druk bij Standard en OHL

vr 19 april 2024 22:50
      Lotto Super League - speeldag 5 - 19/04/24 - 20:30

3 dagen na het pijnlijke puntenverlies tegen Standard heeft Anderlecht zijn plicht vervuld tegen KAA Gent. Na 50 minuten was de wedstrijd al gespeeld. Anderlecht wipt over Standard en OH Leuven, die elkaar zaterdag in de ogen kijken.

Goals:

31' Delabre 0-1

44' Wijnants (pen) 0-2

48' Delabre 0-3

Anderlecht kon zich na het 2-2-gelijkspel tegen Standard geen nieuw puntenverlies permitteren.

Halfweg stond het al 0-2 dankzij RSCA-topschutter Amélie Delabre en een penaltytreffer van Sarah Wijnants.

Paars-wit duwde meteen na de rust door. Delabre zette de 0-3 op het bord, haar 17e treffer al dit seizoen.

In het klassement wippen de Anderlechtse vrouwen over Standard en OH Leuven naar de leidersplek. Beide teams staan morgen om 19 uur tegenover elkaar.