1
1
1
9

KRC Genk Ladies en Club YLA moeten beide teams tevreden zijn met een punt na intense tweede helft

za 20 april 2024 15:54
      Lotto Super League - speeldag 5 - 20/04/24 - 13:30

KRC Genk Ladies en Club YLA verdelen de koek na een matige eerste helft en een intense tweede helft. Genk kwam daarin op voorsprong, maar Club YLA sloeg zich terug in de wedstrijd. De bezoekers maakten zelfs aanspraak op meer, al kon het in het slot ook het deksel op de neus krijgen. Genk pakt haar tweede punt in de play-offs van de Women Super League, voor Club YLA is het het eerste.

Doelpunten:

• 51': Vandersanden (1-0)
      • 58': Gielen (1-1)

De hemelsluizen barsten in Zwartberg open bij het weerklinken van het fluitsignaal. Gedrenkt door de regen, bleef het voetbal tussen de hekkensluiters in de play-offs in de Women Super League uit. Beide op zoek naar een eerste driepunter in de play-offs.

Het klaarde wel nog redelijk snel op boven de oefenterreinen van Genk, voetballend deden Genk Ladies en Club YLA dat pas in de tweede helft.

KRC Genk kwam het vurigst uit de kleedkamer en zag dat na vijf minuten al beloond. Kapitein Vandersanden kopte een vrije trap van Vanzeir in doel voor de verdiende 1-0-voorsprong.

Het sein voor Club YLA om te reageren en de wedstrijd helemaal te laten ontploffen. Gielen trapte een afvallende bal uit een hoekschop heerlijk in doel: 1-1.

De vrouwen van Club Brugge roken een kans op hun eerste 3 punten en stoomde door. Het drukte de thuisploeg helemaal terug op de eigen helft en verzamelde een handvol kansen. Maar Kerkhove, Gielen en Vanmechelen vonden geen nieuwe weg naar doel.

En bijna kregen ze nog het deksel op de neus, maar dat was buiten doelvrouw Covent gerekend die haar ploeg met een combo aan goede reflexen in het slot redde van een 0 op 15.

Beide ploegen moeten tevreden zijn met een gedeeld punt. Voor Genk het tweede, voor Club het eerste. De enige betekenisvolle rol voor de ploegen in de play-offs is enkel nog trachten scherprechter te zijn in het titeldebat tussen Anderlecht, Standard en OHL.

15:20

EINDE: Genk 1-1 Club YLA

Het kan keren in een wedstrijd. Na een matige eerste helft, begon de tweede helft veelbelovend. Genk kwam vurig uit de kleedkamer en zag dat meteen beloond met een doelpunt uit een vrije trap. Kapitein Vandersanden kopte de 1-0-voorsprong tegen de netten. Het sein voor Club YLA om te reageren. Nog geen 10 minuten later trapte Gielen de gelijkmaker binnen. En Club YLA stoomde door, verzamelde kansen, maar scoren bleef uit. Daardoor raapte Genk in het slot nog eens de moed bij elkaar om alsnog met de driepunter te gaan lopen, maar ook Vanzeir was weinig efficiënt.

Beide ploegen moeten tevreden zijn met een gedeeld punt. Voor Genk is dat het tweede in de play-offs, voor Club YLA het eerste. Het blijft wachten op hun eerste overwinning in de slotfase van de competitie.

15:18

Vanzeir nog met een allerlaatste poging, maar schot komt er niet helemaal uit

15:17

90+2': Genk komt met het slotoffensief. Eerst waagt Vanzeir haar kans, maar haar schot komt er niet helemaal uit. Na een knappe actie vanaf links wordt ze opnieuw bereikt, al schampt ze met de bovenkant van haar hoofd de bal.

15:14

Guns mist grote kans, Vanzeir trapt voorlangs

15:13

89': Guns mist kans op 1-2

Club heeft al de halve ploeg gewisseld en daardoor was het even zoeken vooraleer het nog eens kon tegenstoten. Bij een goede aanval wordt Guns aangespeeld, ze gaat haar eigen kans, maar trapt de bal gekruist voorlangs.

Maar ook Genk blijft gevaarlijk. Vanzeir draait heerlijk weg van haar belager, bijna verliest ze de bal, maar na een dribbel komt ze uiteindelijk tot een schot, dat gaat ook voorlangs.

15:12

88': Genk duwt Club YLA helemaal terug, Vanzeir probeert ervan te profiteren, maar haar schot gaat nog ver naast.

15:12

Schot van Vanzeir gaat ver naast

15:11

87': We naderen het einde van de wedstrijd. Club YLA heeft het overwicht niet kunnen benutten, Genk pakt het initiatief in het slot.