9

Standard legt Club YLA over de knie en komt weer mee aan kop in de Lotto Super League

za 30 maart 2024 19:57
      Lotto Super League - speeldag 2 - 30/03/24 - 16:15

Na Anderlecht en OH Leuven heeft ook die derde titelkandidaat zich niet op een foutje laten betrappen. Standard won met 2-4 op bezoek bij Club YLA en springt zo opnieuw naar een gedeelde koppositie in de Lotto Super League, samen met OHL. De vrouwen van Anderlecht volgen op 1 punt.

Anderlecht haalde gisteren al stevig uit tegen Genk, OHL bibberde daarnet naar de zege tegen Gent. De vrouwen van Standard wisten dus wat hen te doen stond als ze hun (gedeelde) koppositie niet wilden kwijtraken.

Toch liep het aanvankelijk niet van een leien dakje op bezoek bij Club YLA. Op het halfuur klom de thuisploeg zelfs op voorsprong. Standard had een kwartier nodig om die tik te verwerken, maar in minuut 45+3 viel de gelijkmaker toch nog voor rust.

De bezoekers gingen na rust voort op dat elan. Barrett zorgde voor de 1-2 en de 1-3. Maar een late aansluitingstreffer vanop de stip leek nog even een spannend slot op te leveren.

Tot Toloba twee minuten na de 2-3 alle spanning alweer wegnam. 2-4 en wedstrijd gespeeld. Standard blijft foutloos en hijst zich zo weer naast OHL op kop.