9

OHL heeft stevige kluif aan KAA Gent, maar wipt wel opnieuw naar de leiding

za 30 maart 2024 15:20
      Lotto Super League - speeldag 2 - 30/03/24 - 13:30

Een lastige namiddag. OH Leuven heeft op het veld van KAA Gent gedaan wat het moest doen, maar beleefde daarbij veel meer weerstand dan verwacht. Na een geruststellende 1-4-voorsprong pakte de thuisploeg toch nog bijna uit met een straffe remonte. OHL neemt uiteindelijk wel de 3 punten mee en wipt over Anderlecht weer naar de eerste plek van de Lotto Super League.

Goals:

• 6' Elyn 1-0
      • 20' Zomers 1-1
      • 34' Zomers 1-2
      • 45' Detruyer 1-3
      • 49' Janssen 1-4
      • 69' Elyn 2-4
      • 86' Biesmans (E.D.) 3-4

OHL zwoegt, maar wint wel

Na een achtklapper in eigen huis tegen Genk, trok OHL vanmiddag naar Gent. Maar daar werd het geen walk in the park.

Op papierwas Gent nochtans opnieuw een hapklare brok voor de titelpretendent. Maar na amper zes minuten was het de thuisploeg die mocht vieren.

Elyn kon profiteren na mistasten van doelvrouw Lammertijn en kopte een hoekschop simpel tegen de netten.

Een Leuvense reactie liet aanvankelijk nog op zich wachten, maar na twintig minuten was het wel prijs. Zomers kopte haar beurt een hoekschop tegen de touwen.

Nadien ging het snel. Zomers bracht haar ploeg op voorsprong na een prima aanval en dito plaatsbal.

Vlak voor rust zorgde Detruyer voor nog meer gemoedsrust door een derde treffer te maken.

(Lees voort onder de video's)

Na de pauze was ook de vierde treffer al snel een feit, en leek OHL op weg naar een rustige tweede helft.

Maar rond de 70ste minuut werd Gent plots weer springlevend. Elyn knikte opnieuw een hoekschop tegen de touwen.

Meteen het startschot voor een slotoffensief, want vlak voor het einde maakte de thuisploeg zelfs nog de (absurde) aansluitingstreffer.

Het recept voor een nerveus en bitsig wedstrijdeinde, maar doelpunten vielen er uitendelijk niet meer.

OHL wipt dankzij deze zege opnieuw over Anderlecht naar de leidersplek. Gent heeft zich verdienstelijk geweerd, maar blijft achter met lege handen.

"Ploegen moeten rekening houden met ons"

Diljá Zomers (OHL): "Heel opgelucht dat we vandaag winnen, want het was niet goed genoeg. We moeten altijd gefocust blijven en dat was gewoon niet het geval."

Nia Elyn (Gent): "Ik ben erg trots op de manier dat we ons hebben getoond. We zijn allemaal tot het gaatje gegaan, jammer dat we geen gelijkspel uit de wacht slepen."

Jimmy Coenraets (trainer OHL): "Het individuele haalde het vandaag van het collectieve. We mogen blij zijn dat we enkele speelsters hebben die het verschil kunnen maken, want collectief was het niet goed genoeg."

Jorn Van Ginderdeuren (trainer Gent): "We mogen tevreden en trots zijn met deze prestatie. We hebben ons gefocust op de organisatie en konden toeslaan op stilstaande fases. We hebben bewezen dat ploegen met ons rekening moeten houden."

15:20

EINDE: 3-4

Het was nog even schrikken in het slot, maar OHL heeft wel gedaan wat het moest doen. Met deze nieuwe zege springt de ploeg weer over Anderlecht naar de leidersplek in de competitie. Gent heeft gevochten en zich getoond, maar blijft achter met lege handen.

15:20

Ook Leuven is nog gevaarlijk in het slot. Zomers forceert Maes tot een knappe save.

15:16

We gaan vier minuten toegevoegde tijd krijgen. Houdt OHL stand? Het is stilaan pompen of verzuipen.

15:14

Gent maakt het op absurde wijze nog spannend

15:11

De aansluitingstreffer is een feit!

Ja hoor, daar is de derde treffer voor Gent! Na een gekke fase langs de achterlijn geeft Van Daele de bal voor en ziet ze hoe het leer via een Leuvens been nog in doel belandt! In de herhaling zien we dat de bal wel degelijk over de achterlijn was, maar dat maakt weinig uit. Het doelpunt telt.

15:10

Gent is begonnen aan slotoffensief(je). Voorlopig met weinig doelgevaar, maar OHL moet wel terugplooien.

15:04

Met de laatste tien minuten in zicht wordt het spel wat bitsiger. Regelmatig wordt de match stilgelegd voor een behandeling of een standje van de scheidsrechter. Krijgen we nog een spannend slot te zien, of controleert OHL de match uit?

14:59

In Gent geloven ze er weer in. Met verse moed versieren ze een nieuwe hoekschop!

14:57

Elyn knikt haar tweede tegen de netten

14:55

Gent leeft nog!

Een nieuwe Gentse hoekschop en een nieuwe kopbalgoal van Elyn! De Gentse kapitein knikt de bal strak in doel. Hebben we weer een wedstrijd?

14:52

Lekker balletje van Detruyer die met een lobje Kuijpers kan bedienen in de zestien. Maes heeft het gevaar goed gelezen en komt tijdig uit om de bal te onderscheppen.

14:46

Broodnodige tussenkomst van Maes. Leuven zet hoog druk en ziet hoe Van Dijk de vijfde treffer aan de voet heeft. De Gentse doelvrouw let goed op en voorkomt erger.

14:38

De intensiteit van de wedstrijd is de voorbije minuten logischerwijs wat gaan liggen. Ook Gent komt nog eens opzetten en laat een schot noteren. Zonder veel gevaar.

14:37

Al snel 1-4: nu lijkt de wedstrijd helemaal gespeeld

14:35

1-4!

De wedstrijd lijkt zo stilaan in een plooi te liggen. Daar is nummer vier al. Janssen wordt met een listig balletje binnendoor gestuurd en faalt niet oog in oog met de doelvrouw.

14:32

Met deze tussenstand wipt Leuven weer over Anderlecht naar de eerste plek. Vanavond kan Standard dat ook doen, als ze winnen van Club YLA.

14:31

De tweede helft is op gang getrapt.

14:16

Rusten geblazen

We gaan rusten met een 1-3 tussenstand. Na een vroege Gentse voorsprong kon OHL na een kwartiertje orde op zaken stellen. Nadien gingen de bezoekers door op hun elan en scoorden ze nog eens twee keer.