82'
    Cameron Puertas
    82'
    1 - 2

Geen reden meer om te twijfelen: Club Brugge is volop titelkandidaat. Na een zege bij Union staat blauw-zwart plots op amper 2 punten van leider Anderlecht. Met dank aan een bizar doelpunt dat nog lang zal nazinderen in het Dudenpark. En ondanks een rode kaart kwam Club zelfs nog op 0-2, de aansluitingstreffer van Puertas kwam te laat. Hoe komt Union deze 0 op 12 ooit nog te boven?

Union - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Een bizar moment. Via een uittrap van Moris die tegen Vetlesen aanschoot, kwam Club Brugge onverhoopt op voorsprong. Het is een nieuwe kink in het vertrouwen van Union dat het in de wedstrijd niet meer te boven kon komen.

• Man van de wedstrijd: Jackers toonde zich opnieuw een waardige vervanger van Mignolet. Hij verhinderde dat zijn ploeg in de eerste helft op achterstand kwam, in de tweede helft moest hij zich enkel gewonnen geven bij een parel van een vrije trap van Puertas.

•  Opvallend: Union moet zijn vierde opeenvolgende nederlaag zien te verwerken. Club Brugge telde bij het einde van de reguliere competitie een achterstand van 19 punten. En na speeldag 4 in de Champions' Play-offs is die gesmolten als sneeuw voor de zon. Club staat nu zelfs 1 punt voor op Union. De titelstrijd ligt weer helemaal open!

Een bizar moment in de 52e minuut: Moris wilde een bal snel terug in het spel brengen, maar Vetlesen bleef voor de doelman hangen en strekte op het juiste moment zijn been uit. De uittrap van Moris hobbelde daardoor via de Noor in doel. De 0-1 voor Club viel uit de lucht.

Want in de eerste helft leek Club nog wat in de roes van het Europese succes te sluimeren. Het stond toe dat Union beter dan de Bruggelingen de wedstrijd begon.

Nilsson zette de toon met een goeie trap, die maar net over doel werd gekruld. Een hakje van Rasmussen zette Puertas voor doel, een voetveeg van Jackers was broodnodig. En enkele minuten later viel zijn poging op de slof ook over doel.

De reactie van Club Brugge was maar lauwtjes. Een voorzet van Vetlesen bleef onaangeroerd door de naar het centrum ingevlogen Nusa. Die enkele minuten later uit de kluts een bal in de voeten kreeg en nerveus over doel schoot.

In het slot van de eerste helft plezierde Jackers de fotografen door met een zweefsprong een schot van Lapoussin vanonder de lat weg te duwen.

Parel Puertas baat niet

Maar in de tweede helft verdraaide het scenario. Na de 0-1, leek de onbedoelde doelpuntenmaker zichzelf en zijn ploeg in de voet te schieten door zijn tweede gele kaart te pakken. Club Brugge moest nog een halve helft met 10 voort.

Maar Club speelde sterk vanuit de organisatie, het weigerde helemaal achteruit te leunen en hield de bal bij momenten voorin. Union was helemaal van slag na de tik die de achterstand was. Naar doel trappen deed enkel Puertas, maar opnieuw trad Jackers zijn ploegmakkers bij.

Club Brugge voetbalde zich zelfs naar een 0-2-voorsprong. Een hoekschop van De Cuyper zocht de luchtmacht van Club. Niet usual suspects Vanaken of Mechele zetten er hun hoofd tegen, het was de vrijstaande Meijer die van dichtbij in het net kopte.

Enkel door een parel van een vrije trap van Puertas moest Jackers zich toch eens omdraaien. Het deed wel de hoop herleven in het Dudenpark, maar echt gevaarlijk werd Union niet meer.

Ontgoocheld incasseerde het een nieuwe dreun, de vierde op een rij al. In de stand is het in vrije val, het zakt naar de derde plaats. Club Brugge wint voor het eerst een plaats op Union in de titelrace die en maakt een inhaalbeweging op leider Anderlecht. Wat is het weer spannend in de Champions' Play-offs!