Ga naar de inhoud
Skov Olsen redt de meubelen voor blauw-zwart.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
38
5
1
4
0
7
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
5
1
4
0
1
8
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6
Cercle BruggeClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Erik Lambrechts
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
8762

Hayen debuteert met gelijkspel na zenuwslopende Brugse derby

 ma 1 april 2024 15:32
  1. 32' - Doelpunt - Kevin Denkey (1 - 0)
  1. 56' - Verv. Michal Skóras door Ferran Jutglà
  2. 61' - Verv. Christiaan Ravych door Hugo Siquet
  3. 61' - Verv. Felipe Augusto door Abu Francis
  4. 64' - Geel - Raphael Onyedika
  5. 65' - Verv. Antonio Nusa door Andreas Skov Olsen
  6. 66' - Verv. Hugo Vetlesen door Casper Nielsen
  7. 73' - Verv. Alan Minda door Félix Lemaréchal
  8. 78' - Verv. Bjorn Meijer door Maxim De Cuyper
  9. 83' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 1)
  10. 90+5' - Verv. Kevin Denkey door Kazeem Olaigbe
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 01/04/24 - 13:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
32'
Kevin Denkey
32'
Kevin Denkey
1 - 0
83'
Andreas Skov Olsen
1 - 1
Andreas Skov Olsen
83'

De Brugse ploegen hebben de punten gedeeld in hun eerste match in de Champions' Play-offs. En daar schieten ze allebei weinig tot niets mee op. Vooral blauw-zwart had kansen bij de vleet na de rust, maar het doel van Warleson leek wel behekst. Tot invaller Skov Olsen toch de netten deed trillen. Hij wiste zo de openingstreffer van scherpschutter Kevin Denkey uit.

Cercle Brugge - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club drukt Cercle volledig weg in de tweede helft, maar krijgt de bal maar niet in doel. Tot invaller Skov Olsen vrij staat en de bal goed in doel schuift, zo schenkt de Deen zijn team een verdiend punt.
  • Man van de match: Niet voor het eerst dit seizoen onderscheidt Warleson zich in een Brugse derby. De doelman van Cercle kreeg een storm over zich in de tweede helft en hield zich goed staande, bij de gelijkmaker was hij kansloos. Langs blauw-zwarte kant verdient Jutglà een pluim voor zijn sterke invalbeurt.
  • Opvallend: Een gelijkspel wordt stilaan een klassieker tussen Cercle en Club. Het is al van 2022 geleden dat er nog eens een winnaar was, toen werd het 4-0 voor Club. Dat was het debuut van Roman Jaremtsjoek bij Club, het lijken ver vervlogen tijden.

Sterk Cercle beloont zichzelf in eerste helft

Cercle Brugge tegen Club Brugge, Nicky Hayen kreeg meteen een derby om zijn carriére bij Club te starten. Daarvoor kon hij bij de start niet rekenen op Skov Olsen, ook De Cuyper zat op de bank.

 

Dat het niet makkelijk voetballen is tegen Cercle, wist de trainer ongetwijfeld al op voorhand. De thuisploeg ging volop in de strijd en bracht Club in de problemen met hun hoge druk.

 

Na 10 minuten leverde dat ook een huizenhoge kans op voor topschutter Kevin Denkey. De Togolees verscheen alleen voor Jackers, maar twijfelde te lang waardoor de doelman nog goed kon ingrijpen.

 

Hét signaal voor Club om wakker te worden. Op een hoekschop trapte Ordonez van vlakbij over, een schot van Nusa werd gepareerd door Warleson.

 

Cercle bleef wel sterker op het veld, en uiteindelijk kwam de Vereniging ook op voorsprong. Utkus kwam helemaal los op een vrije trap, raakte de bal volledig verkeerd en gaf zo een perfecte assist voor Denkey. De spits kon niet meer missen en scoorde al zijn 24e van het seizoen.

Belegering van Club levert slechts één doelpunt op

Tot zover de dreiging van Cercle, want daarna was het al Club wat de klok sloeg.

Thiago werd vaak naar de flanken gestuurd en vond nog voor rust Nusa, die via een verdediger scoorde. Helaas voor de jonge Noor stond zijn Braziliaanse ploeggenoot buitenspel, dus ging Cercle met een voorsprong rusten.

Wat na rust gebeurde tartte alle verbeelding.

 

Club kwam vlijmscherp uit de kleedkamers en creëerde kans op kans. Nusa mikte in dezelfde fase op Warleson en de paal, de herneming werd door Skoras onbegrijpelijk op een verdediger op de lijn gemikt.

 

Nusa bleef Cercle bestoken met goede acties en had pech dat zijn nieuwe poging via Warleson wederom tegen de paal belandde. Club leek dan eindelijk te krijgen wat het verdiende wanneer scheidsrechter Lambrechts de bal op de stip legde.

 

Popovic beroerde de bal met de hand, maar de VAR zag correct dat de verdediger buiten het strafschopgebied stond. Vrije trap dus, en die mikte Vanaken staalhard op de lat. Ook Jutglà liet zich opmerken en mikte op Warleson.

Net wanneer Cercle de storm leek overleefd te hebben sloeg Club alsnog toe via zijn invallers.

 

De Cuyper vond Jutglà, die goed teruglegde tot bij Skov Olsen. De Deen bevrijdde Club niet voor het eerst dit seizoen met een goede schuiver.

 

In het slot ging blauw-zwart nog vol op zoek naar de winning goal, maar kopballen van Thiago en Nielsen kenden geen succes. Zo mag Cercle dus nog tevreden zijn met een punt, na een wedstrijd met twee gezichten.

 

Club zal teleurgesteld zijn door de vele gemiste kansen, maar springt wel over Antwerp naar de derde plaats. Volgende week krijgt blauw-zwart de kans om de kloof naar Anderlecht te verkleinen.

Reacties na Cercle Brugge - Club Brugge:

  • Thibo Somers: "Op basis van de eerste helft gingen we vol voor de overwinning. In de tweede helft waren we dan onherkenbaar, we kwamen er niet meer uit. Dat was ook de verdienste van Club, we mogen uiteindelijk tevreden zijn met een punt. Als je in ons systeem niet in je spel komt, is het heel lastig. Daar kunnen we op werken de komende weken. Ik hoop dat we het seizoen nog mooi kunnen afsluiten."
  • Hans Vanaken: "Er zat meer in, vooral in de tweede helft. We waren veel beter, vonden telkens de juiste man. Dan ben je wel opgelucht dat er nog eentje binnengaat, maar langs de andere kant moeten we meer scoren. Het verschil tussen de twee helften was dat we Cercle in de eerste helft te veel de mogelijkheid gaven om druk te zetten door simpel balverlies. Dat was veel beter in de tweede, we vonden de ruimte bij Nusa en Jutglà. Zondag is een nieuwe kans, hopelijk kunnen we winnen van Anderlecht."
  • Hannes Van Der Bruggen: "Het had top geweest om te winnen, maar gezien de wedstrijd mogen we blij zijn met 1-1. In de eerste helft stonden we echt goed en waren we ook regelmatig dreigend, daarna was het pompen of verzuipen. We hebben dan een paar keer geluk gehad dat ze niet scherp afwerkten en dat Warleson weer een goede wedstrijd keepte. Het probleem was dat we geen seconde rust aan de bal hadden. Doordat we de bal niet konden bijhouden, stonden we vaak te zwemmen. Ik had graag gezien dat we iets hoger stonden, ze vonden te makkelijk de vrije man."
  • Denis Odoi, die bij rust vervangen werd met wat een vieze blessure leek: "We zullen morgen zien hoe het is met de knie, ik heb hem daarnet overstrekt. We hadden vandaag zeker in de tweede helft voldoende kansen om te winnen, we moeten ons optrekken aan die prestatie. Op zowel offensief als defensief vlak hebben we onszelf te weinig beloond. Over het tegendoelpunt gaan we het nog hebben in de kleedkamer, daar werden afspraken niet nageleefd."
  • Miron Muslic: "Alles is altijd verdiend na 95 minuten. Al denk ik wel dat we geluk hebben gehad vandaag, Club had veel kansen. Er waren ook goede momenten, zeker in de eerste helft. In de tweede verloren we de intensiteit, structuur en moed na de vervangingen. Het is ook tegen de beste teams dat we nu spelen, dus we moeten onze limieten opzoeken om te overleven en te presteren. Ik voel geen spijt dat we 2 punten verliezen, we moeten eerlijk toegeven dat dit een punt met geluk is. Je moet de kwaliteit van de buren respecteren, ze waren sterk. Maar we mogen trots zijn dat we al drie keer niet verloren hebben tegen hun dit seizoen."
Gerelateerd:

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+5'
wissel
90+5'

Einde: Club redt puntje in onwaarschijnlijke tweede helft

Thiago knalt nog een bal wild naast, zo eindigt deze derby op 1-1. Club toonde erg veel wilskracht in deze tweede helft maar had verschrikkelijk veel nodig om dan toch te scoren. Uiteindelijk zorgde Skov Olsen voor de bevrijdende gelijkmaker, een winning goal lukte niet meer. Cercle was in de tweede helft niet meer bij machte om iets te doen.

90+5'

Ordonez, die een veel sterkere tweede helft speelde, hervalt nog eens in zijn probleem van de eerste helft en levert zomaar in bij Lemaréchal. Gelukkig voor Ordonez zijn de batterijen leeg bij de rest van Cercle, de counter wordt niks.

90+2'

Warleson houdt Cercle recht

Ei zo na valt de winning goal nog uit de lucht voor Nielsen. Vlakbij doel valt de bal zomaar op zijn hoofd, maar de krachtige kopbal wordt door Warleson nog uit doel geslagen.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

Cercle speelt werkelijk niets klaar in deze tweede helft. Bij een zeldzame mogelijkheid om uit te breken speelt Denkey zomaar in bij een tegenstander.

89'

Thiago klimt hoog

Club gaat vol voor de overwinning. Thiago springt nog eens sterk naar een voorzet, kan deze keer wel goed koppen maar doet dat via Daland net naast doel. Cercle blijft afzien.

86'

Igor Thiago doet ook nog mee. De spits duikt vol overgave naar een hoge voorzet, maar kan onvoldoende richting doel besluiten.

85'

Het doelpunt telt, Club staat verdiend langszij. Hayen vuurt zijn manschappen meteen aan, zit er nog meer in?

85'
84'

Dan toch Skov Olsen!

Dit kon niet blijven duren. De Cuyper en Jutglà spelen Skov Olsen goed vrij, zijn schuiver naar de tweede paal is niet te pakken voor Warleson. Al kijkt de VAR opnieuw voor mogelijk buitenspel van Nielsen, die misschien in de baan van het schot stond.

81'

Jutglà op Warleson

Jutglà is scherp ingevallen. De Spanjaard kapt zich goed vrij en vuurt een schot af naar de korte hoek. Warleson heeft weliswaar een nieuwe topdag tegen Club en ligt opnieuw in de weg.

81'
Kan Skov Olsen zijn ploeg op gelijke hoogte brengen?
79'

Skov Olsen afgeblokt

Club blijft komen. De Cuyper toont zich met een knap balletje voor Jutglà, die blind teruglegt tot bij Skov Olsen. Van op de rand van de zestien hebben we die al beter weten doen, de flankaanvaller trapt zonder overtuiging op een verdediger.

78'
77'

De volgende mogelijkheid is voor Casper Nielsen. De middenvelder kopt over. Ondertussen krijgt De Cuyper nog een kwartiertje op de plaats van Meijer.