Jupiler Pro League - speeldag 17 - 09/12/23 - 18:18
18'
Jonatan Braut Brunes
1 - 1
18'

OH Leuven heeft voor het eerst in 6 wedstrijden nog eens een punt gesprokkeld. STVV mocht een uur lang met een mannetje meer spelen, na de rode kaart voor Sagrado, maar doelman Tobe Leysen keepte een sterke match en gaf zich niet meer gewonnen.

STVV - OHL in een notendop:

Sleutelmoment: Rond het uur staat OHL-doelman Leysen in een schietkraam. Met een knappe save houdt hij zijn tienkoppige ploeg overeind.

Man van de Match: Tobe Leysen mag dit punt helemaal claimen. De keeper werkte zich in de tweede helft stevig in het zweet om zijn net schoon te houden.

Duidelijke statistieken: 25 schoten tegenover 4, 15 hoekschoppen en 70% balbezit. Of hoe de cijfers Truiense dominantie in de verf zetten. Toch pakt STVV evenveel punten als OHL.

De naam Tobe Leysen zal vannacht door de hoofden spoken bij STVV.

De thuisploeg dacht een makkelijke avond te beleven met het bezoek van OHL. De ploeg van Oscar Garcia verloor zijn laatste 5 wedstrijden. Een hapklare brok?

Zeker wanneer de wekker van de bezoekers een kwartiertje te laat stond. De Leuvense verdediging was nog aan het dutten en liet Zahiroleslam lopen. De jonge spits mocht moederziel alleen zijn eerste competitiegoal maken.

STVV draafde als een dartel veulen op het kunstgras. Dat het plots alles moest herdoen, kwam als een grote verrassing: Brunes kopte de gelijkmaker knap binnen aan de eerste paal.

Al mocht OH Leuven de droom op meer ook snel opbergen. Na een schaarbeweging van Sagrado moest Leuven met z'n tienen voort.

"Geen probleem, dan speel ik wel voor twee", dacht doelman Tobe Leysen vast. De tweede helft werd een ware belegering van zijn doel. Leysen liet geen bal meer passeren, dat zorgde voor een heerlijk duel tegen Koita.

Pegel na pegel volgde, zonder succes. Duiken, zweven en boksen: Leysen toonde zijn volledige arsenaal aan kunsten in doel.

De topschutter van STVV eindigde zo de wedstrijd met zijn handen op zijn hoofd. Coach Oscar Garcia vierde zijn eerste puntje met twee gebalde vuisten.

Fink: "Doelman van OHL was ongelooflijk"

Thorsten Fink (trainer STVV): "We zijn niet blij, want we verdienden drie punten. De doelman van OHL was ongelooflijk. We moeten er eigenlijk zeker 2 binnenduwen, maar al de rest redde hij gewoon. Al is het ook een goed teken dat je ontevreden kunt zijn met een punt."

Oscar Garcia (trainer OHL):  "Het rood van Sagrado betekende het einde van ons plannetje. Met elf konden we misschien meedoen voor drie punten, maar de spelers toonden karakter en genoten van het verdedigen. Tobe heeft een perfecte wedstrijd gespeeld. Al moeten we in de komende wedstrijden weer op zoek naar de drie punten."